Pekarima iz rezervi brašno po 30 dinara, hleb „zamrznut“ na 46 dinara

Ostavite komentar


  1. Sve do izbora, vestacki, da se ne uzbudjuje narod.
    Posle izbora, potrosene robne rezerve.

  2. Evo vam ideja za istraživačko novinarstvo na temu pšenice i brašna iz Robnih Rezervi. Kao što se moglo ovih dana videti u vestima (i dosta puta ranije) pohapšeni su neki od skladištara pšenice za Robne Rezerve. Kada budu u vestima objavili da je pekarima prodato jeftinije brašno, tražite od Unije Pekara da vam da dokumentaciju koje su pekare iskoristile tu mogućnost. Svih prethodnih godina, brašno po privilegovanoj ceni je dobilo samo 15 pekara koji su bili jedini članovi Unije Pekara Srbije koje je na APR likvidirano. Zato se većina pekara koji nisu nikada došli do brašna iščlanili iz Unije Pekara. U Srbiji postoji između 6-7.000 pekara pa mi vi recite za čiji račun nastupa Pralica? Ja nisam na APR uspeo da nađem drugo udruženje pekara gde je Pralica predsednik. Našao sam da je član SNS i da je bio poslanik od 2012 do 2016 a da je od 2013 član neformalne zelene poslaničke grupe u Skupštini Srbije 😀 Od mene toliko a vi nastavite 🙂

  3. A gde se prijavljuje za to brašno? Plaćaćemo ga i 60dinara koliko ja vidim,glavno da se socijalni mir drži preko grbače pekara,kao i uvek.

Ostavite komentar


Ekonomija

Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona? 10

Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, značajno je da zna kolike su cene putarina u Srbiji i regionu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.