UNOPS: Zadovoljni rezultatima održivog razvoja 1Foto: Twitter

Donatori najvećih razvojnih projekata koje UNOPS sprovodi u Srbiji, Delegacija EU i Vlada Švajcarske, zadovoljni su ostvarenim rezultatima koji su doprineli održivom razvoju i unapređenju kvaliteta života ljudi, rekla je izvršna direktorka Kancelarije UN za projektne usluge Grete Faremo.

Kako je naglašeno na sastanku sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorom Švajcarske u Srbiji, Filipom Geom, UNOPS pruža podršku Srbiji u sprovođenju reformi kroz projekte koji doprinose napretku Srbije na putu ka EU i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

UNOPS, specijalizovana agencija UN u oblastima infrastrukture, nabavki i upravljanja projektima, trenutno u Srbiji sprovodi osam projekata, čija vrednost dostiže skoro 50 milona evra.

Pored programa pomoći (EU) u Srbiji u obnovi od posledica poplava i rekonstrukciji oštećenih putnih struktura, UNOPS implementira i program Evropski PROGRES koji ima za cilj razvoj 34 nedovoljno razvijene opštine na jugoistoku i jugozapadu zemlje, kao i projekte koji podstiču inkluziju ranjivih zajednica.

Saradnja UNOPS i Delegacije EU u Srbiji bila je ključna u saniranju posledica poplava 2014. godine, kao i u unapređenju infrastrukture, podsticanju ekonomske aktivnosti i boljem životu ljudi, posebno socijalno najugroženijih grupa stanovništva, rekla je izvršna direktorka UNOPS.

Tokom sastanka sa ambasadorom Geom, Faremo je rekla da UNOPS posebnu pažnju pridaje primeni principa dobrog upravljanja i rodne ravnopravnosti koji prožimaju sve projekte koje UNOPS sprovodi u Srbiji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari