Upitna održiva isplata penzija i zarada u javnom sektoru: Kako bi se na Srbiju odrazio prestanak saradnje sa EU?

Ostavite komentar


  1. У том случају би и ми из иностранства престали да шаљемо новац у Србију.

  2. Pitanje za zaposlene u Demosu,koliki ekonomski profit imaju EU korporacije u Srbiji,kvalitetna nisko plaćena radna snaga,kapital je odavno iznad birokratije,proputujte malo pričajte sa ljudima.

  3. Evropska unija je najveći finansijer Republike Srbije,pa svidjalo se to nekome ili ne.
    Kakva Kina kakva Rusija,one samo gledaju da nas ojade.
    Evropska unija nema alternativu.
    Hvala .

  4. Novac koji se od zarada odbija za poreze jeste prihod države, ali novac koji se odbija za doprinose za PIO nije prihod države već je vrsta životnog osiguranja osiguranika PIO. Dakle, doprinosi za PIO nisu i nikako ne mogu biti „prihod države“ kako se navodi u ovom tekstu. Uostalom, to je i propisano Zakonom o javnoj svojini prema kome sredstva i stvari organizacija socijalnog osiguranja NISU javna, odnosno državna svojina. Drugo, izraz „plate u javnom sektoru i penzije“ prosto ne može i ne sme da stoji zajedno. Za penzije mora da bude novca, one su stečena prava osiguranika i korisnika PIO, a za plate u javnom sektoru i državnoj upravi ne mora da bude. Kada se pri tome uzme u obzir kakav nam je i koliki javni sektor, ovaj komentar bio bi preduzeča pa za zato ovde prekidam.

  5. Procvetali bi – pod uslovom da izbacimo sve do jedne njihove regulative, napravimo svoje uprošćene do maksimuma i samo gde su neophodne, i generalno se spasemo njihovog birokratskog fundamentalizma i vratimo klasičnom liberalnom kapitalizmu sa jakom aromom libertarijanizma. Kod njih metastazirana birokratija može da deli džabe pare jer ih štampaju kol’ko im treba, mi taj luksuz nemamo. A samo idiot se uzda u tuđu milostinju.

  6. Prosecnog rusofila u Srbiji ovakve vesti ne interesuju, njima je dovoljno da procitaju kako neki ruski projektil Kinzal pogadja metu sa hiljadu kolometara i njihovi stomaci su siti za taj dan. Isto se ponasaju i njihova deca. Nazalost.

  7. Ova ,analiza’ je krajnje amaterska…prvo je ko prekida s kim,drugo šta se sve prekida,treće niko nikoga nije molio da investira u Srbiju….itd….

  8. Ekspo 27, kao i ostala ulaganja kroz koje se pere novac, nisu ni od kakvog vitalnog značaja za građane Srbije, osim za vlast.

  9. Pa mi smo uživali blagodeti evrope kroz višegodišnje sankcije pa ne pomresmo pa nećemo ni sada posle 25 godina njhovog naltretiranja. Daleko im lepa kuća.

  10. A hrvatska bi najvjerojatnije profitirala.
    Sve izgrađeno EU novcima, ili kreditom, tj. u oba slučaja vraćaju se ti novci EU, dali plaćanjem članarine, ili vraćanjem kredita.
    A u slučaju i Srbije i Hrvatske, tereni i zemljište se PRODAJU strancima.
    Ali glavno da se rugamo jedni drugima.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.