Usvojen budžet Ćuprije za 2023. godinu 1Foto: Skupština opštine Ćuprija

Na hitnoj sednici Skupštine opštine Ćuprija usvojen je budžet ove opštine za 2023. godinu.

 

Predviđeni budžet iznosi skoro 1,8 milijardi dinara, a predlagač Jovica Antić je na sednici istakao da “para u njemu ima dovoljno” za predviđene kapitalne investicije.

Najviše novca u narednoj godini, 120 miliona predviđeno je za vodosnabdevanje, kroz izgradnju novih bunara u Supskoj, na Strelištu i Slaviji, koji će opštini obezbediti nedostajuće količine vode.

Problem sa vodosnabdevanjem trebalo bi da bude rešen kada bude završena, već započeta, rekonstrukcija magistralnog cevovoda od Paraćina i urađena kompletna rekonstrukcija gradske mreže, koja je stara gotovo pola veka, istaknuto je na sednici.

Od investicionih projekata u 2023. izdvajaju se i rekonstrukcija javne rasvete u gradu i selima, što će dovesti do uštede energije, kao i rekonstrukcija Ulice cara lazara, završetak Doma kulture u Srpskoj i izgradnja drugog gradskog trga nazvanog po Stefanu Prvovenčanom.

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić, je na sednici istakao da je izvršenje budžeta u 2022. godini bilo blizu 1,3 milijarde dinara i da je ostvaren budžetski suficit.

On je podsetio na nasleđeni problem dugova Doma zdravlja, od 3,5 miliona evra, koji je opština gotovo u celosti uspela da vrati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari