Utajili 392 miliona poreza 1

Protiv 20 odgovornih lica iz šest kompanija iz Beograda, Ćuprije, Čačka i Kikinde podneto je šest krivičnih prijava zbog sumnje da su utajom poreza oštetili državni budžet za 392,2 miliona dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 335,4 miliona dinara, dok je vrednost oduzete robe 34,8 miliona dinara.

Po nalogu Javnog tužilaštva za šest lica doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati, dok se jedno lice nalazi u bekstvu i za njim će biti raspisana potraga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni nadležnim Javnim tužilaštvima, saopštila je Poreska uprava.

Osumnjičeni su neevidentiranjem prometa u poslovnim knjigama, evidentiranjem lažnih ulaznih računa, zaključivanjem fiktivnih ugovora o prodaji nepokretnosti, nezakonitim ostvarivanjem povraćaja poreza, isplatama zarada zaposlenim na „crno“, otpisom potraživanja u korist fizičkog lica kao i nezakonitim podizanjem gotovine oštetili budžet RS za 392,2 miliona dinara i protivpravno prisvojili imovinsku korist od 335,4 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari