V.d. direktora JP „Ada Ciganlija“ odgovara 02. avgusta na pitanja na Fejsbuku

Najzanimljiviji odgovori sutradan će biti objavljeni u štampanom i onlajn izdanju Danasa
Novi “Intervju na mreži” lista Danas

Ostavite komentar


  1. Поштовани г. Ђукић,

    ја бих желео да Вам поставм неколико питања за које бих волео да она и одговорајући одговори буду видљиви од стране и других наши суграђана (преко „феисбука“ и сл.).
    Око 50 година користим, познајем и волим Аду и памтим је још када су крошње врбa и тополa уоквиравале језеро. Данас је другачија ситуација.

    Питања су:

    1. Једно најобичније. На Вашем сајту је до недавно могло да се свакодневно прате временске прилике – температура воде и ваздуха. Зашто је то „укинуто“ и да ли то можете да реиновирате?

    2. Градсе власти најављују пресељење читавог једног моста за повезивање Аде Циганлије са Нови Београдо. Мост ће смањити зелену површину АДЕ и угриозити еко-целину на острву и то самом изградњом приступница и друго обезбеђивањем смештаја за најезду моторизованих суграђана. Мост који је једино нормалан у оваквој ситуацији је висећи мост за пешаке и бициклисте а не за друмски саобраћај и то у 2 траке. Шта мислите о том и која ће ваша реакција бити по том питању?

    3. На Ади је уочљиво смањење зелене површине; бетонирање површина и сеча дрвећа и другог растиња. Неки примери: уместо зеленог травњака код ресторана код торња сада се налази бетонирана тераса без милиметра зелене површине. Дрворед са макишке стране који се налази уз обалу (преко пута торња) је драстично проређен а пошумавање истог није предузет. Дрворед на почетку АДЕ уз стазу која води од срећно до сада преживелом „старом крушком“ је посечен а нове саднице нису обезбеђене. Који су ваши одговори на ову ситуацију?

    4. Да ли узимате у обзир да свако уређење АДЕ због развијања неких од предвиђених активности или комерцијалних разлога доводи да постепеног али сигурног „бетонирања“ и откидања и уништавања зелених површина и дрвећа? Каква су ваше активности погледу очувања и неговања зелених површина?

    5. Зашто се не врши благовремено чишчење воде од траве већ се то оставља за поодмаклу сезону? И друго зашто се никада квалитетно и на време не очисти трава из воде у приобалном појасу од око 1300 – 1400 метара са макишке стране (где је неко речно корито потока ка језеру, а где се сада налази импровизовано пристаниште за пловила – „педалино“?

    У нади да делимо исте добронамерне и рационалне разлоге за очување и развој АДЕ Циганлије очекујем поред Ваших одговара и наставак Ваше борбе за одржавање Аде као једне природне целине у којој су људи гости а не господари.

    Срђан Стефановић
    Београд, 31. јул 2018

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.