– Nemačko-austrijski koncern Vaker Nojsen, koji već godinama posluje u Kragujevcu, planira da u ovdašnjoj fabrici zaposli veći broj novih radnika.

– Naša kompanija ima dugu tradiciju i stabilno posluje. Mislimo da je to dobro i za grad. Imamo kvalitetan i kvalifikovan kadar. Plan je da proširimo proizvodni pogon i zaposlimo još 150 radnika – rekao je, u razgovoru sa čelnicima Kragujevca,direktor ovdašnje fabrike Robert Halajko.

U poslovodstvu Nojsena za naš list kažu da će planovi te kompanije vezani za proširenje proizvodnog programa i povećanje obima proizvodnje, te zapošljavanje novih radnika da realizuje “u dogledno vreme”. Detalje tog plana, pojašnjavaju, može da saopšti samo centrala kompanije u Minhenu. Inače, Vaker Nojsen je vodeća kompanija u svetu u oblasti proizvodnje građevinskih mašina i uređaja. Sa više od 300 proizvodnih grupa, u 30 firmi širom sveta, kompanija ima oko 4.200 zaposlenih, od čega njih 250 u zakupljenom pogonu nekadašnje Industrije „Filip Kljajić“ u Kragujevcu proizvodi delove za bagere. Deo zaposlenih učestvuje u osmišljavanju dizajna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari