Vesić: Deonica autoputa Mira kod Merdara rađena u poluprofilu, druge deonice će biti puni profil 1Foto: Beta/Branislav Božić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je deonica od 5,5 kilometara na autoputu Niš-Merdare, koja je otvorena pre dva dana, „rađena u poluprofilu“, koji podrazumeva da se „gradi samo jedna traka“.

Vesić je za televiziju B92 rekao da je puštena u saobraćaj prva faza tog autoputa, od četiri faze sa ukupno 32 kilometra, a da će „ostale faze biti građene u punom profilu autoputa“.

Dodao je da će se na prvoj deonici tog autoputa, „Merošina-Merošina 1“, koja je za saobraćaj otvorena u sredu, „naknadno graditi puni profil“.

„To je direktna veza Srbije sa lukom Drač (u Albaniji) i to će biti jedan od naših najprometnijih autoputeva. Ovo je dobar početak ali će još godinama trajati gradnja“, kazao je Vesić.

Dan nakon što je deonica kod Merošine otvorena za saobraćaj, Stranka slobode i pravde (SSP) je saopštila da će „podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca zbog krađe 5,5 kilometara ‘Auto-puta Mira'“, kako ga je nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

SSP je u saopštenju medijima navela da „autoput ima najmanje dve odvojene saobraćajne trake i vozila se kreću u dva smera, odvojena ostrvom u sredini“, a da su aktivisti te stranke utvrdili da na tih 5,5 kilometara autoputa „nedostaje cela jedna saobraćajna traka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari