Vlada izdvojila još 395 miliona dinara za kupovinu seoskih kuća, produžena uredba o ograničenju cena goriva 1foto (BETAPHOTO/Ministarstvo za brigu o selu)

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je uredbu po kojoj je izdvojila dodatnih 395 miliona dinara za Program kupovine seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbija u 2023. godini.

Ukupno je za ovaj program izdvojeno 895 miliona dinara.

Takođe, danas je doneta i uredba o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva kojom je omogućena kupovina novih 17 minibuseva, namenjena povezivanju 368 sela u Srbiji.

„Realizacijom projekta rešavaju se osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva, omogućava kvalitetniji život i stvaraju uslovi za veću dostupnost zdravstvenih, kulturnih, administrativnih i edukativnih usluga, a ujedno se unapređuje životni standard stanovništva seoskih sredina“, navodi se u saopštenju Vlade.

Danas je usvojena i izmenjena Uredba o ograničenju visine cena derivata nafte u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda, a produžen je i period važenja ograničenja cena do kraja oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari