Raspisan tender za RTB Bor

Ostavite komentar


  1. С РУДАРСКИМ ПОЗДРАВОМ, СРЕЋНО РТБ БОР-у!!!

    Најзад је тендер за стратешког партнера РТБ Бор расписан. Најава је била децембра 2017., мартa, маја-јуна и најзад је расписан, срећно РТБ Бор и Влади Србије. Ако се изврши приватизација, то ће бити трећи власник од почетка рада и то прво француски власник и непосредно пре Другог светског рата Немци су купили РТБ Бор од Француза. Да се разумемо, РТБ Бор је, задњих година, доведен на нивоу 1938. године по производњи бакра, сребра и злата као финални производи, а прерада и остала производња у РТБ Бор је затворена по заслузи челника, Спасковског. У РТБ Бор је инвестирано више од пола милијарде евра у рудницима и топионици. Да се разумемо, није изграђена нова топионица, већ само флеш пећ за топљење, а остали делови и инфраструктура остали су из ранијих фаза градње. Ако он води реализацију тендера, а Влада га опонаша, не пише се добро некада познате светске компаније РТБ Бор. Ово је трећи покушај приватизације РТБ Бор, два са Купрумом и А-Теком су пропали. Трећа срећа, зависи од провизије!?

  2. Vraca se stanje od pre 2.sv.rata kada su Francuzi bili vlasnici. Nazadak bi to bio u normalnoj drzavi ali sreca je da se skloni Spaskovski kako god i jednom vec prestane otimacina SNS-a koju naravno on potpisuje!

  3. Ja sam prosto zgranut da jos nisu raspisani tenderi za sunce i vazduh, posto su zemlja i voda, zajedno sa drzavom Srbijom i njenim gradjanima odavno vec istenderisani.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.