Vlada Srbije produžila uredbe o ograničenju cena mleka, šećera i goriva do kraja oktobra 1Foto: Miroslav Dragojević

Vlada Srbije produžila je do 31. oktobra Uredbu kojom se ograničavaju cene određenih životnih namirnica.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odmrzla cenu dugotrajnog UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti, koja je do danas bila ograničena na 128,99 dinara, piše Euronews.

Do kraja oktobra biće produžena i zabrana izvoza mleka, dok će cena kristal šećera biti 109,99 dinara po kilogramu.

Kilogram pilećeg mesa koštaće 319 dinara.

Osim toga, i Uredba kojom se ograničavaju cene goriva biće produžena do kraja oktobra, što znači da će od danas u 15 časova važiti nove cene benzina i dizela.

Prethodno, Vlada je krajem avgusta produžila Uredbu o najvišoj ceni životnih namirnica do kraja ovog meseca, a 6. septembra propisana je nova, maksimalna maloprodajna cena mleka.

Dugotrajno mleko sa 2,8 odsto mlečne masti tako je najviše moglo da košta 128,99 dinara, a pre toga je litar bio ograničen na 119,99 dinara. Osim toga, i izvoz je bio zabranjen do kraja septembra.

Uredbom su ograničene i cene šećera u pakovanjima do pet kilograma, kao i brašna, ali i ulja i svinjskog buta.

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Uroš Kandić je pre nekoliko dana rekao da ne može da kaže do kada će cene biti ograničene, ali da uskoro treba očekivati da se jedna po jedna namirnica skine sa liste.

“Vodićemo računa da izlazimo iz toga, da vidimo koje namirnice da ostavimo. Ne mogu da kažem do kada će da traje, ali brzo ćemo krenuti sa deregulacijom”, rekao je Kandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari