Vlasnici poljoprivrednog zemljišta još čekaju na restituciju

Ostavite komentar


  1. Agrncija lose radi. Treba je ukinuti i sve prepustiti opstinskum sluzbama. Da je tako uradjeno od pocetka do sada bi sve bilo zavrseno, postupak jeftiniji i ne bi bilo opstrukcija agencije kojoj odgovara da sto duze radi jer brzom restitucijom u zakonskim rokovima, a koji su za agenciju istekli prosle godine u svim predmetima oni ostaju bez posla. Veoma je sporno tumacenje agencije u pogledu vracanja dela imovine ukoliko neko od zakonskih naslednika nije podneo zahtev a narocito ukoliko postoji pravnosnazno resenje o nasledjivanju gde se neko od naslednika odrekao i nije podneo zahtev za restituciju gde agencija njegov potencijalni udeo zadrzava za drzavu te obesmisljava restituciju kada su lokali i stanovi i kuce u pitanju. Ovakvo postupanje nije predvidjeno zakonom ali jeste praksom agencije, ministarstva finansija i upravnog suda, a u cilju zadrzavanja u vlasnistvu drzave velike imovine koja je pokradena od komunista. Nista se nije promenilo u glavama onih koji treba da vrate u odnosu na one koji su otimali, zato je istim zakonom i zabranjeno da u agenciji radi bilo ko kome treba nesto vratiti. Kao kada bi sudijama zabranili da sude u svim predmetima ukoliko sami vode neku parnicu pred sudom. Katostrofalno los zakon a praksa i postupanje drzave jos gore!

  2. A šta je sa vraćanjem imovine udruženjima? Sa time zakon ne računa, niti se spominje. Ima udruženja koja imaju pravni kontinuitet i takvima treba vratiti imovinu, kao što se to radi sa fondacijama!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.