Vozači kamiona se bune protiv čekanja na granici: "Iza svega stoji korupcija" 1Foto FoNet Velimir Ilić

Problem kilometarskih kolona kamiona na izlazu i Srbije i nekad višednevnih čekanja eskalirao je u poslednje dve godine, tvrde predstavnici Sindikata vozača Srbije, koji sumnjaju da se stvara veštačka gužva i da iza svega stoji korupcija, objavio je N1.

Iz Sindikata vozača zahtevaju od države da reši problem višednevnih čekanja na graničnim prelazima i najavljuju jednočasovni štrajk upozorenja.

Prema tvrdnjama Milisava Osmanovića, Sindikat vozača pokušava da reši taj problem, ali je situacija iz dana u dan sve gora.

„Glavni cilj je da ne stojimo na granicama i da nas puste da radimo. Svaki peti-šesti je naš (kamion) iz Srbije. Ima i turskih i makedonskih i bugarskih kamiona i verovatno država ima profit od toga što ih pušta. Čuo sam da se i na našoj i hrvatskoj strani zna tarifa kolika je. Na Horgošu je to zastupljeno, osilili su se svi, i strani državljani zaobilaze, 30 evra se daje na granici“, rekao je on.

Osmanović je dodao da su to prijavili na granici, a „oni kažu – ako imate dokaz donesite“.

„A nas 50.000 vozača to tvrdi“, rekao je on i dodao da su rekli da će nabaviti i dokaz.

Svim nadležnima su, tvrdi Osmanović, poslali dopis za sastanak ali nisu dobili ni sastanak ni odgovor, verovatno zato što oni znaju šta se događa.

„Nemoguće je da to tako rade i da niko ne zna“, dodao je.

Osmanović je najavio da će Sindikat vozača objaviti jednočasovni štrajk za 10-15 dana na svim graničnim prelazima u Srbiji, a da se posle toga ide na generalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari