Vozači kamiona se bune protiv čekanja na granici: „Iza svega stoji korupcija“

Ostavite komentar


  1. Koji sindikat? Prvi put čujemo. Ko je čuo za ovog? Postoje naša udruženja vozača i oni se bore za nas. Da nije lak naš posao, nije. Da ovo nije od juče i to je tačno. I svi znamo da nems usporenog rada na madjarskoj ihrvatskoj granici ne bilo guzvi. Za bg ne znam

  2. Ako nereše nerad službenika na graničnim prelazima( i carine i policije sa obe strane) mogu asfaltirati celu granicu i opet će biti gužve….

  3. Kaže svi to rade , a onda „čuo sam tako“.
    Gužve su jer nismo u EU i šengenu pa su stože kontrole na granicama. Očito da imaju razloga kad iz Srbije dolazi roba koja nije zdrava po EU standardima.

  4. Kada bi svaki vozac postovao zakonski propisano radno vreme 70% vozila ne bi moglo stici do granice posto bi morali stati ranije da prave zakonom propisanu pauzu. Ti vozaci dolaze u kolonu i tad sledi ono sto je problem. U tahograf se stavlja druga kartica dok vozaceva ide na pauzu drugi deo vozaca pravi pauzu na PAMETNU MINITU a sad vec zbog mali broj vozaca zbog tehnickih mogucnosti vozila stavlja MAGNET. Ovakve kolege dizu prasinu oko obilaska kolone posto je to vidljivo a prekrsaji koji oni prave su nevidljivi pa su isti CISTOG OBRAZA. Kada bi policija sankcionisala gore navedene KOLEGE automatski bi se smanjile guzve na granici a popunili parkinzi do granice. U gore navedenim razlozima prednjace TR MK i BG vozila posto Srpskih kamiona ima mnogo manje od tranzitnih vozila.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.