Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije sa predstavnicima sindikata o rezultatima poslovanja 1Foto: Beta/Milan Timotić

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević informisao je danas predstavnike Sindikata PTT Srbije, Sindikata Radnik i Sindikata JP PTT saobraćaja Srbije „Nezavisnost“, o rezultatima poslovanja u prethodnih sedam meseci 2023. godine, aktuelnim projektima i pitanjima koja se odnose na poboljšanje uslove rada i prava zaposlenih, saopšeno je danas.

Na sastanku kojem je, kako je navedeno, prisustvovala direktorka Funkcije upravljanja kadrovima Danijela Rajković, tema je bila i zapošljavanje novih radnika, aktuelna sistematizacija i reorganizicija, a razmatrane su teme za sastanak sa Ministarstvom finansija koji će inicirati Pošta Srbije.

Razgovarano je i o načinima na koji se može poboljšati materijalni položaj zaposlenih, kako bi se dostigla prosečna plata u Srbiji i konkurentskim firmama.

Na sastanku je dogovoreno da sindikati prisustvuju sutrašnjem sastanku Projektne grupe za sistematizaciju poslova, u cilju informisanja o predlogu sistematizacije, a pre upućivanja predloga Ministarstvu finansija.

„Ministarstvo finansija i konsultanska kuća KPMG pratili su sistematizaciju, reorganizaciju i organizaciju rada i tehnolološke procese i nisu imali primedbe. Duboko sam uveren da će implementacija nove sistematizacije dati pozitivne rezultate“, rekao je Đorđević.

On je najavio naredni razgovor sa sindikatima pre sastanka sa Ministarstvom finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari