Vučić: Cene goriva od 20 časova idu u rikverc, od sutra deset dinara jeftiniji benzin i dizel 1Foto: Screenshot

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da cene benzina i dizela u Srbiji od večeras od 20 časova idu u rikverc. On je dodao da će sutra cene biti za deset dinara niže nego ove nedelje, umesto dinar skuplje..

Uprkos nestašici energenata u Evropi, Vučić je u vanrednom obraćanju rekao Srbija ima određene količine nafte koje su u vlasništvu NIS, odnosno Gasproma.

„Tražio sam od predstavnika ruske kompanije da spuste cene naftnih derivata, i benzina i dizela. Zamolio sam da cena bude niža“, naveo je Vučić.

Iako je Ministarstvo trgovine svake nedelje pre 15 časova objavljivala nove maksimalne cene goriva, to se danas nije desilo.

Kako je objavilo ministarstvo trgovine pre sedam dana, cena dizela bila je 206,2 dinara, a benzina 184 dinara.

Vlada Srbije je prošle nedelje usvojila izmenjenu uredbu koja se odnosi na ograničavanje cena evro dizela i evro premijum BMB 95 po kojoj će se veleprodajna cena ovih derivata na pumpama uvećavati za po sedam dinara, umesto dosadašnjih šest. Privremeno je smanjen i iznos akciza na derivate nafte za 15 odsto.

„Privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava u obavezi su da nastave da isporučuju ove derivate utakanjem u pogonske rezervoare prevoznih sredstava i posude za transport derivata nafte u maksimalnoj količini do 60 litara“, navela je Vlada Srbije.

https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-necemo-podilaziti-javnom-mnjenju-iako-je-vecina-gradjana-srbije-protiv-ulaska-u-eu/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari