Vučić: Japanska kompanija za proizvodnju guma pravi fabriku u Inđiji

Ostavite komentar


    1. A sta bi sa Tenisom,Mubdalom,cipovima?Mislim i dace sa Japancima biti isto.

  1. Prva asocijacija na vest o dolasku Japanaca bila mi je ekologija.
    Došli Kinezi, sagradili novu fabriku, dolaze Japanci – gradiće
    novu fabriku.Tu je bivši Trajal, pa
    Michelin u Pirotu ?!
    Sve „čiste“ tehnologije od kojih bukvalno boli glava u okruženju
    300×200 km.
    A silikonska dolina, a čipovi, a delovi mlaznih aviona, a softveri i Microsoft… ?
    To ćemo za onu treću generaciju od danas.

    1. Ne znam zašto se bunite? U Rakovici je zatvorena fabrika traktorskih guma Rekord (jedina te vrste u zemlji gde je poljoprivreda važna grana privrede) i otvoren tržni centar sa “firmiranom“ kineskom robom. Ostao je samo dimnjak kotlarnice kao reklama. Umesto 1.000 zaposlenih sa platom od 600 evra zaposleno je 100 radnika sa platom od 300 evra. E to je velika pobeda ove vlasti!

  2. Tako je to kad predsednik drzave objavljuje ovakve vesti. Sve je u buducem vremenu i sve je „narednih meseci“ sto ustvari nikoga ne obavezuje. Pa nema covek ni vremena da se posle pozabavi hiljadama najava koje se naravno skoro nikada ne ostvare. A mozda je i bolje s obzirom na zagadenje

    1. Veca vest bi bila strani investitori obisli Srbiju…Nema tu srecu kao Tadic da ga zaobidju investicije….Sad mora..govor vrpca…slikanje…Koliko sece vrpcu odfikariće sebi prst….

    2. A koliko im daje hiljada evra subvencije?!? Bolje da te pare podeli narodu da ulaže u mala porodična preduzeća nego što poklanja belosvetskom ološu koji samo zagađuje ovu našu lepu zemlju!

  3. Jutros rano iz kreveta skoči, od radosti zasijaše mu krmeljive oči. Posl’o pismo Šinzo Abe, piše gradiće nam fabriku za džabe. Četristo miliona posao vredan, pravićemo gume za Formulu 1. Gori internet na Ognjenu Mariju, svi mediji hvale ovu investiciju.

  4. Investicije i investicije. Samo se to ceka i nista se ne radi? Ljudi, strane investicije treba da su slag na torti, par % iznad toga sto sam proizvodis u napravis. A ne da cekas nekog sa strane da ti dodje i pokrene te. Ovako cete daleko dogurati. U minus.

  5. Jos jedna direktna strana investicija koja ce doprineti rastu Srpskog BDP-a

    1. A ja se baš pitam šta je sa botovima, gde su njihovi komentari. Evo ga jedan! Sendvič za vrednog Ivana.

  6. Uništiti Fruška Goru..po svaku cenu…Sy jedne strane Mol..Nexe amonijak nitrat a sa druge gumara..Ludo ludi

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.