Vučić: Moramo ostvariti veći BDP

Ostavite komentar


  1. Mora samo da se umre. A ne sme da se laže, vučiću! Posebno, ne sme ekonomija ove države da se zasniva na lažima i kriminalu, kao što je u poslednjih 7 (vučićevih) godina.

  2. Samo neka upotrebi statisticara Kovacevica i eto, ne 7 posto, vec 10.

  3. odgledaj makar poslednji PLJiŽ, neostrašćeno, jer te ti ljudi ne mrze. Dao si im dovoljno materijala za parodiju. Pokušaj da shvatiš da je problem u tebi. Nađi mi jednog odgovornog državnika koji će Drobnjaka držati na čelu državne firme koja organizuje održavanje i izgradnju puteva i naplatu putarine, pa mi reci mrze li te novinari i glumci ili ti sebe mrziš, a građane i granđanke ponižavaš? Je li normalno da ne dozvošliš poslanicima da smene ministarku građevine kojoj se putevi raspadaju pre otvaranja? Je li normalno da skloniš direktora Regionalne razvojne agencije jug i niškog aerodroma samo zbog toga što nisi znao da postaviš na čelo Er Srbije ljude koji bi od te firme napravili profitabilno preduzeće? Je li normalno da naš novac trošiš na održavanje u životu Er Srbije i uništavanje niškog aerodroma? Naša ekonomija može da ide uzlaznom linijom, ali je potrebno da podneseš ostavku pošto čuvaš Vulina, Zoranu, Antića, Lončara, Krkobabića, Slavicu, Joksimovićku, Kuburovićku…Što se mene tiče, dok se ne poruše sve izgrađene derivacione MHE i ponište sve dozvole ti si sve, samo ne predsednik koji želi dobro svojoj državi.

  4. Kako to da Evropska komisija prognozira rast BDP za 2019. godinu 3,1%, kada ΛV i MMF prognoziraju rast malo veći od 7% godišnje. Rast BDP od 7% godišnje je diskutabilan, jer za zadnjih pet godina on je porastao za 9,8%. Još ako se podsetimo da je prof Vujović, nekadašnji ministar, izneo: „Ako bi BDP nastavio da raste istim tempom kao u poslednjih 10 godina, od početka globalne krize, biće nam potrebno 185 godina da dostignemo realnu kupovnu moć 15 starih članica EU”. Naš BDP raste 300 evra godišnje po stanovniku, a EU od 10.000 evra po stanovniku godišnje. Narod čeka porast BDP od 7% godišnje, a dali će dočekati, možda će MMF?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.