Vučić: Najbolje bi bilo da napravimo jednu veliku nuklearku, ali to košta 11 milijardi i treba 10 godina 1Foto: printscreen / PRVA TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se večeras i na svoj boravak u Briselu i naveo da se tamo razgovaralo nuklearnoj energiji i da će morati da se menjaju stari zakoni.

On je naglasio da je ova poseta Briselu bila jedna od najboljih do sada.

„Pričali smo o nuklearnoj energiji u Briselu, i mi ćemo morati da menjamo zakone iz doba SFRJ. Uvek smo bili skloni da donosimo ishitrene poteze, a sada ćemo to da prekinemo. Do 2050. godine trošićemo četiri puta više struje nego sada. Mi jedva danas krpimo ovo da ljudi nemaju problema. Potrebe građana i industrije su veće nego što su ikada bile“, rekao je Vučić.

On je naglasio da će Srbija graditi naftovod ka Mađarskoj i nove puteve.

„Moramo da obezbedimo skladišta za gas, i molim Ruse da ne odugovlače sa tim, već da nam daju mogućnost. Moramo da idemo sa naftovodom ka Mađarskoj, ali da pravimo mnogo veća skladišta“, naglasio je Vučić.

On je podsetio da se sa američkom kompanijom UGTR-om radi veliki broj solarnih panela u Srbiji.

„Sada se završava veliki kompleks, termoelektrana B3 u Kostolcu. Da makar ugalj možemo da koristimo. Ali ne smemo da se oslanjamo samo na ugalj, pošto bi nam naplaćivali dodatne takse. Treba nam i zelena energija. Najbolje bi za nas bilo da napravimo jednu veliku nuklearku, kakvu rade Mađari sa Rusima. Ali to košta 11 milijardi, i treba 10 godina“, naveo je Vučić.

On je dodao da moramo da preživimo i da imamo struju.

„Zamislite da neko u Bugarskoj ili Mađarskoj pogodi nuklearku, pa nismo ni mi bezbedni. Kakva je razlika da li je ovde ili u komšiluku“, kazao je Vučić.

On je rekao i da Srbija do 20. marta ima milijardu i 172 miliona evra stranih direktnih investicija, što je, kako je dodao, rekord svih vremena za našu zemlju.

„Imali smo skoro Kontinental iz Nemačke, kineski LingLong i još jednu američku investiciju. To su bile najveće investicije u drugoj dekadi marta“, rekao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari