Vučić obećava do milion kineskih turista, stiglo 16.500

U FOKUSU: U regionu jugoistočne Evrope, Kinezima samo za Srbiju nije potrebna viza

Ostavite komentar


  1. Faza 1 Acina strategija Kina -Bg. 1.000.000 : 365 dana = 2700 turista na dan. Faza 2 Tomina strategija Bg – Morava. 2700: 50 ptnika= 54 autobusa na dan u jednom pravcu. Kakve ce to biti svakodnevne kolone kao na miting podrske SNS-a.

  2. Moram da proverim podatak koji sam dobio od jednog recepcionera, ali grupe Kineza od 30-50 ljudi uopšte ne daju pasoše na uvid, ne plaćaju boravišnu taksu a na dva-tri dana zauzmu po20-tak soba. I to je u jednom elitnom hotelu sa četri zvezdice. Ako znamo da je beogradski Kalemegdan svakodnevno prepun kineskih turista cifra od 16.500 Kineza je nerealna i siguran sam da je barem desetak puta viša. Takođe u beogradskim hotelima svakodnevno defiluju grupe Turaka koji beže od represija Erdoganovog režima prema zemljama EU takođe borave u hotelima neprijavljeni. Kažem to je u jednom elitnom hotelu a da li se registruje i prati rad mnogih hostela to možemo samo da pretpostavimo.

  3. Šta će Kinezi ovde imati da vide?Možemo im ponuditi jurnjavu za pokemonom Konfucijem…Izlete u Koraćicu,gde je vikendovao pok.Valter. ili ćevape organske.Pa i da obidju kinesku enklavu u bloku70.Treba Država Srbija i gradski menadžeri da osmisle,šta prodati kinezima što oni već nisu videli.Kad dodju u Srbiju,vide svoju prošlost,kao u vremeplovu!!!

  4. O cemu se radi? Da li je premijer u medjuvremenui postao i turisticki agent.Svaka mu cast.Voleo bih licno da mu stisnem desnicu i dosapnem da mu Vlada uopste ne treba.On je dovoljan, cak i vise od toga!Dole Vlada ziveo kralj!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.