Vučić: Potrošio sam pola milijarde evra ali ne za sebe već za potrebe građana 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je navode pojedinih medija da je tokom obilaska različitih krajeva Srbije u prethodnih mesec dana „unapred potrošio“ oko 500 miliona evra u najave novih investicija, ali i dodao da taj novac nije uzeo za sebe već da su to ulaganja koja su „potrebna građanima“.

Odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska Brusa, Vučić je rekao da država ima taj novac i da neće doći do povećanja javnog duga iznad 60 odsto.

„Jesam potrošio te pare ali ne za sebe. To su pare za bolnice, obilaznice, puteve, tunele, gasovod, kanalizaciju. To su stvari koje su potrebne građanima“, kazao je Vučić.

Upitan da li se može očekivati da Krizni štab za suzbijanje korona virusa donese odluku o pooštravanju epidemioloških mera s obzirom na rast broja novoinficiranih, Vučić je rekao da nije epidemiolog i da ne zna kakva će biti odluka tog tela.

„Naša je molba da se ljudi vakcinišu jer vakcina nikom nije naškodila. Čekam da prođe šest meseci pa da primim treću dozu. To će biti početkom oktobra i jedva čekam. Kao što vidite, još sam živ“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari