Vučić razgovarao sa Orbanom o pruzi Beograd-Budimpešta i smeštajnim kapacitetima za gas 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom razgovarao o izgradnji pruge Beograd-Budimpešta, smeštajnim kapacitetima za gas i novim kontrolnim punktovima.

Vučić je na konferenciji za medije nakon sastanka sa mađarskim premijerom u Budimpešti, gde je u dvodnevnoj poseti, izjavio da će pokušati novu vrstu kontrole na granici s Mađarskom.

„Prvi put smo razgovarali i prvi put ćemo to ponuditi i našim rumunskim prijateljima, na tromeđi. To je za Reske-Horgoš od izuzetnog značaja“, rekao je on.

Srpski predsednik je dodao da je sa Orbanom razgovarao i o situaciji na Kosovu, o kojoj je napomenuo da Mađarska dobro razume bolje nego što je razumela pre 20 godina.

„Trend međusobnog razumevanja će se nastaviti, jer se ponašamo kao iskreni i bliski prijatelji“, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će sutra posetiti Atinu, gde će se sastati sa liderima Zapadnog Balkana, a gde će, kako je rekao, razgovarati o evropskim integracijama tog regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari