Vučić razgovarao sa regionalnim direktorom Svetskog ekonomskog foruma 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Beogradu razgovarao sa regionalnim direktorom Svetskog ekonomskog foruma Mirekom Dušekom, u okviru priprema za godišnje zasedanje Foruma u Davosu.

Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Svetskim ekonomskim forumom ima za Srbiju, s obzirom na ostvarene kontakte sa brojnim ličnostima od uticaja na svetskoj političkoj i poslovnoj sceni tokom godišnjih zasedanja u Davosu, kao i neprocenjivo znanje i iskustvo koje prenose učesnici iz različitih delova sveta, što je Srbiji mnogo koristi, posebno u oblasti ekonomije, navodi se u saopštenju pres službe Predsedništva.

Dušek je čestitao na ekonomskim rezultatima Srbije, uz pozitivne ocene aktivnostima u oblasti digitalizacije.

On je izrazio očekivanje da će okolnosti da dozvole da godišnje zasedanje u Davosu u januar iduće godine bude održano po planu i da će Vučić učestvovati na tom skupu kao i ranijih godina, posebno na panelu o Zapadnom Balkanu.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnoj situaciji u regionu.

Vučić je predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma zahvalio što su pomogli u osnivanju nacionalnog Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, kao dela svetske mreže tih centara, koja je napravljena s ciljem da obezbedi saradnju država i kompanija u razvoju i primeni tehnologije u javnom interesu.