prodavnicafoto:Stefana Savic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Davosu da će Srbija od danas zaštititi cenu šećera, bez obzira na količinu, i poručio da ga Srbija ima dovoljno.

Govoreći o nestašici šećera u prodavnicama, rekao je da je u Srbiji zaštićena cena šećera u pakovanju od jednog kilograma i da onda oni koji rade sa šećerom, poput pčelara ili destilera, dogovore sa poslovođama da kupe veće količine tog jeftinijeg šećera, zbog čega će biti zaštićena cena šećera bez obzira na pakovanje.

„Razgovarali smo sa vlasnicima dve šećerane i 20 trgovinskih lanaca i verujem da će to sve biti u redu“, rekao je Vučić za medije iz Srbije u Davosu.

On je naveo da je na Svetskom ekonomskom forumu jedina tema Ukrajina i ono što se tamo zbiva, a sve ostalo je skrajnuto, i ocenio da se nekada u Davosu moglo čuti i mišljenje nemačke kancelarke i predsednika Kine, a da je danas taj forum mesto „apsolutno zapadne orijentacije“.

Vučić je istakao da svi govore o predstojećoj zimi – o energentima, hrani i održivosti ekonomija u pogledu čuvanja rasta i držanja inflacije pod kontrolom.

Na pitanje da li nailazi na razumevanje za poziciju Srbije u pogledu rata u Ukrajini, Vučić je rekao: „Ne postoji ta vrsta razumevanja, mi smo dali jasan stav i osudili agresiju, ali živimo u svetu kojem dominira histerija“.

Upitan o sesiji o Zapadnom Balkanu, Vučić je rekao da će to izgledati kao i uvek, da će kosovski premijer Aljbin Kurti „iznositi užasne reči o Srbiji, da smo ruski patuljak i patrljak i da će mali Putin, po nalogu velikog Putina, voditi ratove na Balkanu“, a da će on odgovoriti oštro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari