Vučić: Učinićemo sve da obezbedimo rast BDP od sedam odsto godišnje

Ostavite komentar


  1. Voleo bih da nam nabroji ono što planira da učini da bi smo dostigli stopu rasta BDP od 7%. Valjda zna, kao što zna da nabroji sva sela u Srbiji i na Kosovu. A i šire, verovatno.

  2. Šta se on petlja tamo gđe mu nije mesto, neka pusti druge da rade svoj posao.

  3. Ako smo sa dosadasnjim reformama medju deset najboljih ekonomija u Evropi posle ovih prestizemo SAD i Kinu…

    1. postajemo jedna od najacih privrednih sila u svetu…blago nama …gde ce nam toliki penzioneri

  4. Ovaj sve ponavlja ko papagaj,sta mu kazu iz Svetske Banke. Ne znam samo cime misle da ostvare sedam procenata rasta godisnje, BDP-a. U istu tikvu duvaju, i ovi iz SB-e i ovaj satrap i gulanfer, sto ga podrzavaju. Mozda novim fabrikama gaca, zavrtnjeva, tusta i tma molovima i bog sveti zna kojekakvim poslovno-skladisnim prostorima gradjenim bez ikakve svrhe!?

    Postovanje Redakciji Danasa

  5. hahaha, sa vama bicemo srecni ako ne odemo u recesiju, budite iskreni i kazite koliko vam je rast BDP-a u zadnjih 7 g. odkako ste na vlasti u proseku 1,5%.

  6. Ucinice sve?! Zadnji BDP rast koji je proizveo je bio onaj nakon smanjivanja penzija za 5%, … drs’te se najverniji glasaci SNSa, teska i gladna penzionerska vremena opet dolaze …

  7. Kako to da Evropska komisija prognozira rast BDP za 2019. godinu 3,1%, kada ΛV i MMF prognoziraju rast malo veći od 7% godišnje. Rast BDP od 7% godišnje je diskutabilan, jer za zadnjih pet godina on je porastao za 9,8%. Još ako se podsetimo da je prof Vujović, nekadašnji ministar, izneo: „Ako bi BDP nastavio da raste istim tempom kao u poslednjih 10 godina, od početka globalne krize, biće nam potrebno 185 godina da dostignemo realnu kupovnu moć 15 starih članica EU”. Naš BDP raste 300 evra godišnje po stanovniku, a EU od 10.000 evra po stanovniku godišnje. Narod čeka porast BDP od 7% godišnje, a dali će dočekati, možda će MMF?

  8. Kao neko ko radi u WBG-u mogu vam reci da je ovo cista demagogija koju mi iznutra gledamo svakog dana. Za Srbiju konkretno, jos ne postoje jasne tzv. country strategije jer smo mi mala zemlja i fokus je sada na zemljama koje su u centralnoj Aziji (stan-countries) i gde su potencijali mnogo veci. Sve dok postoji talas podrske diktatoru (a bice dok ne odradi posao) mi cemo vam reci da je sve ok….a kada ne bude, bice kao prof. Vujovic (dosadasnji ministar)…izrucicemo vam istinu…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.