Vučić: Veća ulaganja u IT sektor

Ostavite komentar


  1. Već pomažete dovoljno. Samo da podsetim: Endava – subvencije, povećanje osnovice za poreze i doprinose za paušalce, naplaćivanje carine na naručene knjige iz inostranstva. Da nabrajam dalje? Za par godina ćemo imati apsurdnu situaciju da ćemo biti "preplavljeni" ekspertima sa Megableje, Falusa i sl. Samo neće imati ko da ih zapošljava jer je u IT-u zaista bitan kvalitet i znanje da bi se imao posao. Nažalost, npr. u JP to više nije bitno jer negativna selekcija traje decenijama.

  2. Puno pozdrava od IT ekipa sirom sveta, uz pesmu:
    "Mi se vise nazad ne vracamo!"

    A to sa cenama je jedan od razloga zasto smo otisli…
    Necete da platite nase znanje? Ima ko ““oce.
    🙂

  3. Ne moramo mi nikada ni da se vratimo, bitno da neki klinac koji se rodio danas, za 18 godina kada bude zelio da stupi u radni odnos, moze lijepo da zaradi od svog programiranja, a 18 godina je jako malo.

    Samo naprijed.

  4. Kakvo ludilo… Pomagati sektor koji višestruko premašuje uloženo, gde je prosečna zarada po paritetu kupovne moći voma približna evropskom proseku. Potpuna besmislica, zar ne? Osim ako se zapravo radi o "kolaču" koji je potrebno "zagristi". A pomoć i subvencije treba preusmeriti u poljoprivredu. IT kao i do sada, neka ne postoji, ako hoćete da se razvija.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.