Vučićeva kreativna ekonomija u Insajderu

U poslednjem intervjuu predsednik Srbije iznosio pogrešne cifre, "birao" statistiku i menjao teze

Ostavite komentar


  1. Pa kako vi sad tvrdite da nije tačno ono što je rekao precednik AV u emisiji Insajder. Pa zar ste prevideli da je 20 tak minuta, na pitanje zašto je uzeta penzija, objašnjavao "metodologiju" izračuna penzija i to čak na pogrešnoj osnovi prosečne zarade od 407€ i da je ako niste čuli u međuvremenu postao "doktor" za finansije. I da ovu matemotiku razume samo 2-3 čeloveka u Serbiji! Pri tome neumorno ponavljajući da će "iduće" godine zarada biti 500€! Izgleda da ste zaboravili ono što crkveni velikodostojnici vekovima guraju u glavu, "ne gledajte šta radimo, slušajte šta pričamo"! Pa iz ovoga sledi da će se AV sledeći put kandidovati za patrijarha!

  2. Stopa inflacije nije 6.1% za 3 godine vec ce biti preko 7.5% jer treba uzeti u obzir i da je inflacija za 2014 godinu bila 2.2% i samim tim realna vrednost penzija koja nisu imala umanjenja u protekle 3 godine su realno manja za 5%.

  3. 730.000 penzionera, je spasilo Srbiju od bankrota, useto da spasavanje Srbije od bankrota ucestvuju svi, od stranih banaka, do penzionera, ON je odlucio da trosak padne na 730.000 penzionera koji primaju preko 25.000 i smatraju se ,,BOGATIM,, penzionerima. Obesmislio je uplatu u PIO fond, sada vise niko ne uplacuje celi iznos plate u PIO fond vec samo na minimalac ostalo na ruke. Svi se plase da ako budzet zapadne u krizu, sledi ponovo OTIMANJE penzija, to im je najlaksi nacin da namaknu pare u budzet jer drugacije nisu sposobni.

  4. Kako ne kapirate, ljudi! Pa, pošto je bio čudo na pravu pa otpravlja Srbiju pravo u devedesete, sada, preko ona 24 časa koliko radi, pohađa Fakultet za virtuelnu ekonomiju. Pitanje je samo da li će penzioneri, a boga mi i ostali nasesti i na ovaj predizborni trik. Pun je trikova, nema šta. Preporučujem mu da konkuriše u nekoj turskoj ili kineskoj trikotaži, pardon, trikovtaži.

  5. Kada je kao student trčkao za kumom Šešeljom i utrčkao u parlament, zvali smo ga Bata Bala … i takav je i sada

  6. Пре незаконитог умањења пензија имао сам пензију у просеку плата у Србији, а сада ми је пензија мања од просека плата у Србији за око десет хиљада динара. Убеђују ме у супротно!!!

  7. Sećam se 90 tih neki Secerovskog koji je tvrdio da treba ćerkama i metlama počistiti bagru.Svi su ga ismejava. …a evo ovih iz 90 tih sada , nisu bili bolji ni dos likovi…..sada vidim koliko je Secerovski bio u pravu i ispred svog vremena. …trebaju nam i četke i metle a bogami i g….ve motke
    Prosto je neverovatno koliko nam vređaju inteligencuju

  8. Razvio smisao za biznis veselih devedesetih na okupiranim teritorijama. Za vernu službu balkanski kasapin Milošević nagradio ga i stanom.

  9. Notorna je neistina da će plata prosvetnih radnika biti veća nego ikad. Govorim o realnoj, ne o nominalnoj vrednosti. U godini kada se desila svetska ekonomska kriza moja tadašnja plata, dakle plata prosvetnog radnika bila je oko 500 evra. A imao sam 9 godina staža manje. Kako će to sada, sa povećanjem plata biti veća nego ikad. Jedino ako Predsednik smatra da istorija počinje od onog dana kada je on preuzeo vlast.

  10. Нису враћање пензија тражили пензионери, него су обећали политичари (Шутановац, Јанковић…).
    Ако сте "Истиномер" мерите истину једнако и Вучићу и Шутановцу и Јанковићу и Живковићу, овако испадате смешни код читалаца, јер је ваше навијање толико видљиво да боде очи. Свима, осим вама који по својим аршинима кројите истину.

  11. Od kako je Vučić smanjio penzije pre tri godine, kao privatnik uplaćujem sebi minimalac, samo što moram, a kad bih mogao ni to ne bih plaćao. Nisam zainteresovan da plaćam sada više, u želji da ću imati veću penziju, jer može sledeća budala da dođe za 20-25 godina i da mi to uzme. Hvala lepo, ovo je cirkus od države, ali izgleda da se to narodu baš dopada.

  12. A niste valjda ocekivali na Prvoj da se napravi subverzija protiv bilo koje vlasti, pa to je televizija za domacice.

  13. Čovek je potpuno oboleo i prosto će biti nemoguće da mu se udeli terapija, jer on nije svestan toga, a niko ne sme da mu kaže…

  14. Alo ljudi, jel sam ja lud ili je stvarno najmanja plata 379e? Pa meni onda svakog meseca iz dzepa ispadnu 150e covece

  15. Da bi analiza bila potpuna treba sagledati prihode iz kojih se skupljaju sredtva za plate i penzije. Tada sa uništenom ekonomijom i deficitom moralo je da se nešto preduzme da ne dođe do bankota. Sa povećanjem zapošljenih u državi povećao se i prihod države uz smenjenje sive ekonomije dolazi se do opravdanosti povećanja plata i penzija.

  16. Još uvek se sećam kada je ministar poljoprivrede bio Dušan Petrović i kada je seljake ubeđivao da im je bolje dinar po kilu isporučenih žitarica nego 12.000,00 dinara po hektaru.Onda bi hektar morao roditi preko 12 tona što je nemoguće.E to je ta matematika i danas.Narod kaže "u laži su kratke noge",ove laži bogami potrajaše i traju.Zaposlenima u administraciji(državnoj),uzima se10% od neto iznosa,što znači da su i tih 10% prvo oporezovani pa tek onda uzeti.Nesme vlada da otpusti višak administrativaca,nesme da dira u enormne plate u Elektroprivredi jer Obrenovac može da sruši svaku vlast,a ovoj nešto nije stalo do rušenja:Otimaj penzionerima jer oni uvek ćute i to je nešto što je provereno.

  17. Meni samo nije jasno zašto niko ne spominje činjenicu da od plata i penzija I DALJE nastavlja da se oduzima na isti način. On nije smanjio oduzimanje, nego planira povećanje. Meni nikako nije jasno šta je osnovica za povećanje – originalna plata/penzija ili deo koji preostaje nakon smanjenja (ovo ga je Brankica pitala ali je ignorisao), ali u svakom slučaju i dalje se svakoj toj plati i penziji obračunava svakog meseca koliko treba da se oduzme. Ja na primer radim u državnoj firmi i oduzeti deo nije fiksan nego zavisi od visine plate svakog meseca što se lepo vidi na isplatnom listiću. Kada radim praznike i noćne smene, i oduzeti deo (u iznosu od 10%) je veći. Znači – ako se penzionerima poveća osnovica penzije, biće veći i oduzeti deo, zar ne?

  18. Mislim da g-din S. Ćuk nije u pravu, kada tvrdi da vraćanje penzija nisu tražili penzioneri. Verovatno ima i takvih penzionera, ali sam čuo i mnogo ogorčenih penzionera. Oni ovo smanjivanje penzija doživljavaju kao pljačku. Ne osuđujem Vas g-dine Ćuk zbog tog stava, ali niste u pravu.
    ‘Peri’ – ‘treba sagledati prihode iz kojih se sakupljaju…’ poručujem – treba ukinuti bezbroj Vladinih agencija, u kojima se primaju vrtoglavo visoke plate, nabavke jelki od 80000 e, nabavke metalnih motki za zastave od 30000 e, itd., pa će imati za penzije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.