Vučićeve tvrdnje o gorivu – potpuno netačne

Predsednik Srbije tvrdi da se u Srbiji troši 50 odsto benzina i 20 odsto dizela više nego prošle godine

Ostavite komentar


  1. Svi i sve to znamo, manje – više.. Nego, kako da skinemo tog psihopatu sa trona?

  2. Ima ona naša narodna poslovica koja glasi:
    „Šta zna svinja šta je dinja“ !

  3. Naravno da je ove godine povecana potrošnja u odnosu na prethodnu posto je vecina stanovništva radila od kuce zbog korone. Veci deo godine je saobraćaj u Bg prepolovljen.

  4. Ako je podatke o potrošnji dobio od NIS, onda je jasno. Na BS NIS dizel košta 197 din. a na ostalim BS 202 dinara. Jasno je da je potrošnja povećana na BS NIS, ali ukupna potrošnja, teško

  5. Ne razumem navodnu dilemu jer se radi o vrlo egzaktnim, i lako proverljivim podacima. Gorivo je akcizna roba, svaki prodati litar je prijavljen zbog poreskih obaveza, i to ne može ni na koji način biti upitno. Druga stvar je ko, i zbog čega misli da je došlo do povećane prodaje goriva, ali to ne može biti argument za negiranje neupitnih brojeva.

  6. Dopunite sledeću rečenicu: Vučićeve tvrdnje o ______________ neistinite.

  7. Ma, kupuje se više. Meni je rezervoar pun i još imam zalihu 20l.ranije, sem ako putujem, ispod polovine rezervoara.

  8. Kako da nije veća potrošnja kad svako domaćinstvo kupilo rezervu bar 100 litra i više. Veči poljoprivrednici izkupovali i po 1000 litara,pa jel to nije više od predhodnih godina,narod koji zna kako je bila kupovina na flaše sad se plaši. Oni koji samo znaju da blokiraju puteve i da šetaju ulicama otišli da proslave prvomajske praznike po inostranstvu, nesikiraju se šta će biti sutra,ako nevalja eto njih na ulice. Vladavinu prvo utvrdi stvarnost, pa onda napadaj predsednika. Nema veze važno je da napadaš predsednika države, po partiskom zadatku

  9. Kako jedan normalan gradanin bilo koje zemlje moze da veruje izjavi predsednika drzave kada je preskoceno nekoliko strucnih institucija koje sigurno imaju pouzdane podatke ali su ucutkane. Ovo je uvreda inteligencije obicnog coveka!

  10. Kako da citam razne pretnje i uvrede
    Sveli ste ove novine na rekla kazala cist trac neizivljenih ljudi.

  11. Prosle godine sipao sam bar 12 000, a sada 6 000 top. Plus poskupljenja hrane i svega ostalog, ne pada mi na pamet da sipam preko 6000. Kad bude povecao zivotni standard i sprecio inflaciju koja traje preko 10 godina, a poslednje 2 nas kopje. Onda mozea hocu! Tako verujem da svako razmislja.

  12. Kako može biti merodavno poređenje potrošnje u odnosu na prošlu godinu kad je bila korona i lockdown? Gluposti !

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.