Vučić naveo koliko kilometara auto-puteva se gradi, kao i kada će biti gotov Fruškogorski koridor 1Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Srbiji u toku izgradnja 642 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a da će ove godine biti završeno 167 kilometara.

Što se puteva tiče, naglasio je da ćemo ove godine otvoriti 167 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, u vrednosti od gotovo dve milijarde evra.

„Samo ove godine u vrednosti od dve milijarde evra će biti završenih auto-puteva i brzih saobraćajnica. Time ne mogu da se pohvale ni mnogo bogatije, ni mnogo moćnije zemlje od naše Srbije. Stvarno sam zadovoljan zbog toga i čestitam radnicima kineske kompanije CRBC, koji vredno rade na najdužem tunelu u Srbiji od 3,48 kilometara“, istakao je Vučić.

On je, tokom posete radilištu na izlaznom portalu tunela „Iriški venac“ koji se radi u okviru projekta Novi Sad – Ruma, na Fruškogorskom koridoru, rekao da će ove godine biti završeno „autoputeva i brzih saobraćajnica u vrednosti od dve milijarde evra“.

Time ne mogu da se pohvale ni mnogo bogatije ni mnogo moćnije zemlje od naše, istakao je Vučić.

„Za dve i po godine biće gotov ceo Fruškogorski koridor“

Vučić je tokom obilaska radova na Tunelu “Iriški venac“ istakao i da će ceo Fruškogorski koridor u dužini od 47,7 kilometara biti završen za dve i po godine.

Naveo je da će naredne godine morati da se krene u projektovanje proširenja auto-puta Beograd – Novi Sad, iako će voz sve više preuzimati putnike.

„Imamo sve više vozila, ali ljudi to nevoljno priznaju. Standard je sve veći pa imaju po više automobila. Ali i međunarodni saobraćaj je sve veći“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari