Vujović: Dijalog o finansijama 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Vlada Srbije je posvećena reformi javnih finansija koja je kičma svih drugih reformi, izjavio je danas ministar finansija Srbije Dušan Vuković na dijalogu o upravljanju javnim finansijama.

Vujović je na konferenciji u Beogradu, koju su organizovali Ministarstvo finansija i Nemačka organizacija za međunarodni razvoj (GIZ), rekao da je svestan da reforma javnih finansija obuhvata čitav niz poglavlja na putu Srbije ka EU.

Kao primer je Vujović naveo da se tema finansija provlači kroz poglavlja o javnim nabavkama, poljoprivredi, finansijskom nadzoru i budžetskim pitanjima, ali i socijalnoj politici i pravosuđu.

Vujović smatra da je Srbija postigla dobre rezultate u postupku fiskalne konsolidacije.

On je posebno istakao podršku međunarodnih finansijskih institucija Srbiji u procesu reformi javnih finansija.

Šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Holger Šreder je podvukao da su za EU posebno važni vladavina zakona, reforma javne uprave i dobro ekonomsko upravljanje.  Šreder je istakao da je osnovni zadatak reformi u svim tim oblastima pružanje boljih usluga građanima.

Prvi sekretar nemačke ambasade za privrednu saradnju Jirgen Šmit je rekao da Nemačka podržava Srbiju u reformama i da je u okviru tog procesa sprovođena i obuka poreskih službenika. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari