Vujović: Pažljivo se računa koliko će biti povećane plate i penzije

Ostavite komentar


  1. Zašto
    ova država dozvoljava da se za zaposlene ne uplaćuje radni staž. Čak i kada se podnese prijava finansijskoj policiji, pio fondu i policiji radni staž se ne uplaćuje a preduzeća uspešno rade nekažnjena a proces kontrole toliko traje da se zaboravi i zašto je pokrenut.

  2. MMF dodeljuje medalju sebi zbog toga sto su oni predlozili smanjenje plata i penzija te gomilu drugih mera koje je nas ministar sa nasom vladom posluzno sprivodio.Prema tome medalja bi trebala imati zvanje "najbolji izvrsilac MMF naloga "za centralnu i istocnu Evropu a to se desilo zbog toga sto mnoge zemlje posebno centralne Evrope nisu sprovele odluke MMF ocenjujuci ih losim po njihovu privredu.
    Stalno se barata sa BDP a evo za poredjenje Zapadna Ausralija gde trenutno boravim ima 2,6 mil.stanovnika i 150 milijardi € BDP a Srbija 7mil. i 30 milijardi€ BDP.
    Ovde premijer kad se pojavi na tv 2-3 puta godisnje obicno se izvinjava sto stvari nisu bolje i kaze da mozemo puno bolje a nasi se sa svojim rezultatima dice!!!

  3. Pazljivo se racuna ali ne ovde vec u MMF a nas ministar ce to odmah objaviti dok i njemu jave a to ce biti jako vrlo uskoro jer je radi gladni penzionera MMF i formiran jel.Nego da mi dobro dobrim vratimo pa da i mi MMF damo neki orden smo moramo pazljivo izracunati koji i koliki da bude.Netreba zuriti,kazite i njima samo sto nije ali kad god da bude trebali bi im ga licno uruciti radnici Gose mada mi imamo bezbroj jednako zahvalni.

  4. E moj Vujovicu. Dok tebe zelenas tapse po ramenu da si najbolji duznik, crno nam se pise. Lako je zaduziti zemlju i dici kredite, ajde budi genije pa pokreni privredu. Spoljni dug se povecao od kako su diktator i njegovi priuceni segrti na vlasti. To sve govori. Ostalo je samo marketing za gladnu masu. Ostavke. Spasite Srbiju.

  5. Dali ovaj,,MMFov,eksponent,i NAGRAĐENI,,EKSPERT,,ZNA DA UPOREDI KOLIKO SU njegova lična PRIMANJA i svih,UZ Gurua Mu, ,,DOPRINELI,, ,,eventualnom,,POVEČANJU,, PROTIV USTAVNO OTETIM PENZJAMA I Sa,,SAMO DVA nova,mistra uz,prateću,,garnituru,, i sve,,donacije,za,,otvaranje,, ,,radnih mesta,, ,,održavanje ,,propalih,, pogona,, na,,infuzijama,, budžeta., ,iz Zajedničkog,,ćupa,, od kada su,pobedili,,svi,, iz,kooperative,,11,,Aport,,aša,, i njegovih,timskih,, konzilijuma,,..Koliko je od,,pobede,, s prošlih,,izbora,, i njegovih,, kolega,,iz,,spasiteljskog,,korpusa, dobilo po neko pride,,zapošljavanje,,uz obavezno AMINOVANJE,,KADROVIKA,MU,..U Koju se to kolonu,,liderstva,, SVRSTAVA, UPOŠLAVANJE PENZIONARA,,na državnim jaslama, DOK NAM NAJSTRULČNIJA MLADOST,,SREĆOM,,OD,,MILJA,, Zapali,,u najvećem ,,izvozu,, SEBE,, ZA ONE,,NEKE TAMO ,,SMRDLJIVE,,ZAPADANE CIVILIZACIJE,DOK Se ovde glasa na osnovu,,mentalitetno ,,protepanoj,,od samog,Gurua, većinske,,zatucane mase,, a ovde se i ,,ponosnio nastavlja sa,,kontinuitetom,i ZVANIČNO INAUGURIŠE I Jedan OSVEDOČENI,RUSOFIL experssona non grata,,SVETA zbog,,zasluga u,,nesrećno sklopljenim okolnostima,, u kojima se PERFEKRTNO SNAŠAO,,. POZNATI,,BAJČETINSKI,VOJVODA,,STIROPORSKI,, SA SVITOM Od svega,30,,BIZMISOM,.slučajno,,ZAOBIĐENIH,,ZAKONSKIH PROVERA I Sa koiko još da ,,računamo,, S Obzirom na njegov,,ponati,,APETIT,,.i,,stručnost,,.Nelažite Naciju o,,socijalnim,,kartama, ,Napravite zvaničnu za sve,, vladajuće,,mudrosere,i,,savetnike vam.pa DA SE da kantar prikaže,JAVNO BAR NA USVOJENOM,,PINKpromorteru, fiskalnog,,spasitelja ,,nacije,.oni Mudroseri ionako ZNAJU DA SE OBAVESTE NA PRAVOM MESTU,,.Obaška,,savetnička,,mudroserisanja,, stranih,, ex faca,, ,,uoposenih,,po specijalno,,rešetu,,onog koji se ni nestidi,PRED ONIMA KOJE JE OPLJAČKAO JOŠ DOK JE BIO,Spasiteljska TRILATERALA ,U ,,SLAVNIM,90 tim,Nigde u svetu NAJSTRUČNIJI NEBEŽE OD,,BLAGOSTANJA,, Ovde JE TO MODUS OPERADNI,,POBEDNIČKIH, KONZILIJUMA,,,,SPONTANO,,i napreDno Organzovanih, ZA sopstvevno, I SAMO LIČNO, blagostanje,. Nije nam Potrebna,KOSMIČKA,MERA Vulina i, bespilotnog vazduplohovca, DA ZNAMO U KOJU NAS BEDU I POMOR DOVEDOSTE,,FISKALNIM,REFORMAMA,a Nacionalni DUG Nikada ,,LIDERSKIJI,,U ISTORIJI,..Da nesreće i Sramota koju ste naneli ovoj naciji, Janičarenjem,nezapamćenim,od turskoga vakta,,ovakvim,,ekspertizama,, i patriJotskim,igrama,,i,eksperimentima in Vivo, s posebnim targetima,BAš,na one KOJI ODLIČNO ZNAJU,i nezaboravljaju,,dostignuća,,Vam,repetizovana ona iz,srećnih,,90tih, VI BISTE Uvezeni i,nađeni,,eksperte,, iz MMF,,strukture,,Jaukali,NONSTOP.

  6. Vujovic zna da je na celu drzavne kase,koja je bankrotirala. Zato izigrava vestog sminkera,kome strani poverioci "daju i urucuju nagrade". Necuveno.

  7. Narod u Srbiji odlicno zna ko je u vladama u poslednjih sest godina "matematicar" zato je i promenjeno nekoliko ministara finanasija, narod sve siromasniji a Srbija sve zaduzenija.

  8. Nije povecanje plate kad ti neko vrati ono sto ti je uzeo pre nekoliko godina, takodje sigurno nije najveca plata u istoriji univerzuma jer smo 2008 imali evro od 80 din a cene za 50% manje te su plate bile vece i kupovna moć. Nikad nece uspeti da se i priblize tim ciframa. Populizam za ovce.

  9. Narod je dao mandat, narod je zaslužio nagradu i zato će po onoj Vijanovoj -umesto grobova, zalivati i toriti njive, da bi poljoprivredni rod bio natprosečano bogat. Verovatno su to te posebno preduzete mere kao što kaže ministar Vujović. BDP ne sme pasti mora rasti -više, više, više, nama više ni ne treba kiše, kad već imamo timsku sinergija naroda i izabranih predstavnika na vlasti…..Uspeh zagarantovan – ““““vreme će to potvrditi““““.

  10. Vratite prvo ono što ste uzeli penzionerima pa onda povećavajte. Ako smo bili žrtva da uspeju reforme, sada je red da vratite ono što ste nam uzeli. Kada pozajmite od nekoga pare da spasite sebi život, valjda je red da vratite pozajmljeno. Osećam se prevareno.

  11. I baka na Kalenića pijaci pažljivo računa kad kupuje paradajiz na pijaci od druge bake koja joj pažljivo meri na kantaru 3-4 paradajiza.Rešenje ekonomsko postoji za brz privredni rast ekonomije ali nema ko da sastavi strateški 5 godišnji plan razvoja i oporavka ekonomije,nego eto presipa se iz šupljeg u prazno sa stalnim povećanjem Javnog duga,pa to bi i dve bake sa kalenića pijace znale da su u prilici,ali nisu ! One čekaju vrsnog ekonomistu koji je jedini u svetu uveo akcizu na potrošnju struje i sa PDV-om,šta bakice da očekuju od ekonomiste koji je uveo u osnovicu cene el.energije porez -akcizu da bi povećao osnovicu za PDV, šta bakice da očekuju od nakaradnog ekonomiste koji drži kantar koji obračunava porez na porez.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.