Za beogradsku gondolu milijarde, a za zlatiborsku ni dozvola 1Izgradanja gondole-žičare na Zlatiboru (Arhivska foto)

„Državne institucije primenjuju dvostruke standarde, zasnovane na političkim odlukama i privilegijama, tako što za beogradsku gondolu iz državnog budžeta planiraju milijarde dinara, dok zlatiborska gondola, koju u potpunosti finansira ta opština, ne može da dobije ni građevinsku dozvolu“.

To je saopštio danas Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije. Pitajući državne organe „kako je moguće da za Čajetinu i Zlatibor važe posebna pravila“, Stamatović je u saopštenju ocenio da „sve poslove u zemlji kontroliše Aleksandar Vučić, koji godinama opstruiše i ne dozvoljava završetak gondole koja nije samo projekat Čajetine i njenog rukovodstva, već je projekat od nacionalnog interesa“.

– Naprednjački režim i državne raspikuće očigledno pljačkaju narodne pare i pune privatne džepove. Predvideli su da će beogradska žičara, dužine jedan kilometar, koštati 15 miliona evra, bez dodatnih „vanrednih troškova“, dok je ukupna cena „Gold gondole“ na Zlatiboru, koja je devet puta duža, samo 13 miliona evra, dodao je Stamatović i istakao da to znači da „kilometar zlatiborske žičare košta 1,4 miliona, odnosno skoro 11 puta jeftinije od beogradske žičare“.

– Za tu investiciju, koju lično vode Aleksandar Vučić, Siniša Mali i njihova svita, premijerka Brnabić, u republičkom budžetu nađe 1,2 milijarde dinara da finansira jednu lokalnu, odnosno beogradsku investiciju, što je duplo više nego što, za istu tu gondolu od jednog kilometra, izdvaja sam Beograd. Ministarka Mihajlović, za tren oka, pribavi sve potrebne dozvole, a dodatno se angažuju sva nadležna ministarstva, ministri, institucije i javna preduzeća da pokažu kako se nešto u Srbiji sa lakoćom gradi i brani, ocenio je Stamatović.

On je dodao da „Zlatiborci žele po svaku cenu da se domaćinski ponašaju i još više umanje troškove svoje najveće investicije, pa su po osnovu kredita odbrenih u komercijalnim bankama zaključili aneks ugovora o snižavanju kamatne stope, čime je opština Čajetina postigla uštedu od 43 miliona dinara“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari