Za koliko je prosečna plata u Majdanpeku veća od proseka u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Prosečna plata ne znači ništa, to nije nikakvo upoređenje nego treba porediti platu po kvalifikacionim strukturama odnosno platu za određene poslove, napr. fizički radnik- prosta radna snaga, srednja školska sprema, profesor, inženjer, lekar! To je onda prava slika !

Ostavite komentar


Ekonomija

INTERVJU Mario Reljanović: U mnogim mestima u Srbiji radni odnos se posmatra kao redak kapital i pristaje se na sve da se u njemu ostane 10

INTERVJU Mario Reljanović: U mnogim mestima u Srbiji radni odnos se posmatra kao redak kapital i pristaje se na sve da se u njemu ostane

Koliko su prava radnika u našoj zemlji dobro definisana? Zbog čega se u Srbiji ona često krše? Zašto zaposleni i kada su nezadovoljni tretmanom poslodavca ostaju u radnom odnosu, pitanja su o kojima smo uoči Međunarodnog praznika rada razgovarali sa Mariom Reljanovićem, predsednikom udruženja Centar za dostojanstven rad i naučnim saradnikom na Institutu za radno pravo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.