Za novu stolariju za 10.000 kuća država daje 460 miliona dinara

Krajem sedmice počinje potpisivanje prvih ugovora sa domaćinstvima za subvencije za poboljšanje energetske efikasnosti

Ostavite komentar


  1. Mogao bi g. G. Vlaović da da ‘ malo vise informacija, tj. da posveti malo vise vremena svom clanku izmedju dva kafica. Na primer koliko je svaka opstina dobila sredstava. Koliko je zaista potrebno za zamenu stolarije. Da li su iste firme dobile ugovore za vise opstina. Da li su cene pvc stolarije porasle zbog ove javne nabavke i koliko.

  2. Uslov je trebao da bude,da stolarija ima obavezno 3 stakla,jer se jedino takva ugrađuje trenutno u EU. Dvoslojna se skidaju i zamenjuju sa troslojnom stolarijom.

  3. Pa kad se na papir stave sve brojke neće biti da je baš 10.000 kuća. Veliki gradovi, kao Niš ili Kragujevac imaju u plani po 100 domaćinstava, ili oko 20 -30 novih kotlova. Što i nije baš neka brojka.
    Neki gradovi su ipak ostavili opciju da redosled prijava može da utiče na odluku, mada je u praksi malo verovatno.
    Za stolariju je uslov zamena svih vrata i prozora na jednoj etaži. Imam odlična masivna ulazna hrastova vrata i sada bi trebalo da ih menjam za plastična?

  4. Kome daju??? Svojim biracima i slepim poslusnim vojnicima, koji su spremni sve da urade za svog gazdu!!!

  5. Sve bi to bilo lepo da je akcija države zaista dobronamerna i dobro osmišljena. Mnogo problema se pojavilo na tržištu od početka ove priče. Prvo, još nijedan ugovor nije potpisan (niko se nije ovajdio od akcije) ali je pvc stolarija poskupela od 30 do čak 50% (zavisno od ponuđača). Drugo, niko neće pokriti ni deo troškova obrade špaletni posle zamene stolarije a to je neizbežan posao i u mnogim slučajevima (u pojedinim stanovima dolazi do ozbiljnih oštećenja pri demontaži, zbog stare ili loše gradnje ili do otvaranja velikih rupa zbog drugačijeg načina u proizvodnji stare drvene i pvc stolarije). Sve u svemu, malo ko će zaista imati koristi od ove ‘pomoći’. Da država zaista hoće da pomogne doneli bi zakon po kome se na izolaciju i pvc stolariju ne plaća porez a ponuđače da obilazi kontrola da ne ‘zveknu’ cenu umesto poreza.

  6. U Boru nema ovoga jer je Gradska uprava poslala nekompletnu dokumentaciju, Pa je zahtev odbijen. Sramota.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.