Za podršku mladima Koka kola izdvojila više od 17 miliona dinara 1Svetoslav Atanasov, Generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija

Iz godine u godinu postavljamo sve ambicioznije ciljeve i ostvarujemo bolje rezultate, ali svesni smo činjenice da je budućnost u novim generacijama.

Zbog toga smo se strateški opredelili da kroz platformu „Koka kola mladima“ ulažemo u njihov profesionalni i lični razvoj, stvarajući tako još bolju osnovu za razvoj cele zajednice. Samo u prethodnoj godini uložila smo više od 41 milion dinara u razvoj zajednice, od čega je za programe podrške mladima, izdvojeno više od 17 miliona dinara.- izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor Kokakola HBC Srbija, koji je predstavio Izveštaj o održivom poslovanju kompanije za 2017.

On je ukazao i na podatak da je u godini obeležavanja pola veka poslovanja Koka kole na ovom tržištu, više od 1.000 mladih dobilo pomoć u razvoju profesionalne karijere, a njih 200 i radno mesto. Značajni rezultati ostvareni su i u oblasti zaštite životne sredine. U tom kontekstu pomenut je podatak da je u prethodnih deset godina potrošnja vode po litru proizvedenog pića smanjena za 52 odsto, a ukupna potrošnja energije po litru proizvedenog pića za 51 odsto. Kao potvrda izuzetnih rezultata u svim oblastima, Koka kola HBC Srbija je, treći put zaredom, osvojila nagradu za najbolju operaciju na nivou cele Grupe, zatim prvu nagradu za postignute rezultate u oblasti zaštite životne sredine, kao i nagradu za najbolji odnos sa kupcima u 2017. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari