Za projekte izuzetno nerazvijenih opština 15 miliona dinara 1Foto: Zoran Panić

Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva, doneo je odluku o dodeli 15 miliona dinara za Program finansiranja projekata od javnog interesa koje će realizovati udruženja sa teritorije izrazito nedovoljno razvijenih opština u 2021. godini, saopšteno je danas.

Konkurisala su udruženja iz oblasti podrške u zapošljavanju, uključivanja u kulturnu sferu života, povećanja bezbednosti, aktivnog učešća u radu lokalne zajednice, podizanju svesti o zdravom načinu života, zaštiti životne sredine, kao i pomoći osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama, navodi se u saopšenju iz kabineta ministra Tončeva.

Odluka je doneta za 33 udruženja koja su ispunila sve uslove i kriterijume koji podrazumevaju: reference projekta, ciljeve, budžet, kompetencije projektnog tima, prethodno iskustvo udruženja u oblasti za koju se konkurisalo.

Maksimalni suma za projekat koji finansira Kabinet je 750.000 dinara, a krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar 2021. godine, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari