Za šest meseci, EPS i Srbijagas na uvoz bacili jednu novu elektranu

Zbog grešaka rukovodstva javnih preduzeća, Srbija ove zime potrošila 1,56 milijardi evra na uvoz struje - četiri puta više nego prošle godine

Ostavite komentar


  1. Inače gradimo elektrane,radili smo pre u DOS vreme,pa sada velika šteta. Ovde ljudi mnogo pametni a infrastrukturu imamo iz SFRJ Ej moji eksperti.

  2. Želudac mi se okrene kad mi neko spomeni fijasko sa EPS-om i podseti da lik koji drži pečenjaru je na čelu istog

  3. Opet ovaj ekspert za mahinacije devedesetih, i deceniju kasnije, sada mu je krivo što on nije u poslu, a ne smatra da su energenti u ovom periodu enormno pskupeli, to se ne računa, bruko ćuti ,panetniji si.

  4. Privrednik Drakulic moze ako mu je skupo 75€ za MWh da izabere bilo kog isporučioca iz Evrope.
    Sramota je da taj čovek uspesno poslovanje svoje firme bazira na jeftinoj električnoj energiji.
    Neka gospodin izgradi sebi izvor elektro energije i neka proizvodi po nizij ceni od 75 €. Zašto bi srbija njemu obezbedjivala elektro energiju po ceni višoj za 200 € po MWh.

  5. Novinarka Stevanović uvek piše kvalitetne i aktulne tekstove! Bravo!

  6. I?! Jel neko odgovarao zbog ovoga?! Svi smenjeni rukovodioci su postavljeni na nova radna mesta i kakva je to kazna?!

  7. Srbija se zaduživala zbog diverzija koje su sprovedene nad postrojenjima EPS-a. Vidi se otpor određene interesne grupe prema aktivnostima Ministarke Zorane Mihajlović. Previše je novca u igri da bi pustili to tek tako. Za to vreme ide haranga da je Ministarka „američki igrač“, a u svrhu diskreditacije

  8. Sad svi stručni – ali za istoriju. Ama baš ni jedan da kaže šta danas, šta za 3 meseca, a šta za godinu, tri i pet…

    A ovaj što kaže „mogli smo vetropark“, što ne kaže i koliko bi nas taj kwh koštao samo kroz subvencije…

  9. ЕПС у катастрофу довела Зорана Михајловић и што је најгоре по оСрбију што нема ко да је смени

  10. реседник неће да смени Зорану која је уништила ЕПС то сви у Србију виде и зато изгбили изборе у Београду и тако ће бити на следећим изборима за парламент наш народ је много везан за нашу најбољу компанију која је некако расла и развијала са нашом Србијом и сфе ће једног пасти у воду што.је преседник урадио добро за Србију као нико други до сада извуко је Србију када је било најтежег се је дино је краљ Петар први успео да врати србију

  11. Energetika i budžetski deficit Srbije – Savršena oluja – 01.06.2014.g.

    https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/savrsena-oluja/

    Budžetski deficit Srbije velikim delom generisan je u sektoru energetike, ali izgleda da će i bebe, i porodilje, i penzioneri, i zaposleni u javnom sektoru, mnogo pre biti primorani na štednju, nego što će energetski uvoznički lobi pristati da svoje basnoslovne prihode umanji za jedan jedini dinar.

    To je tako već duže vreme, a nedavne poplave samo su dodatno otkrile koliko se ogroman novac odliva iz Srbije samo po osnovu uvoza različitih energenata, a da interese tih svetih energetskih krava, niko od političara i ne pomišlja da dirne.

    Poplave u Srbiji dale su uvid u jednu od najstrožije čuvanih tajni srpske energetike, a to je prava cena uvoza struje, što je punu deceniju i po bio podatak koji se krio kao zmija noge.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.