Zaposlenima u Srbijagasu slede veće plate: Dubravka Đedović odobrila povišice u četiri energetska preduzeća 1Foto: FoNet/Instagram

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović potpisala je danas anekse kolektivnih ugovora sa četiri preduzeća iz sektora nafte i gasa, na osnovu kojih će oko 1.500 zaposlenih u tim kompanijama dobiti povećanje zarada od šest odsto u 2023. godini.

Kolektivni ugovori potpisani su u Vladi Srbije sa JP “Srbijagas“, Transportgas doo, Transnafta ad i Novi Sad – Gas doo, navodi se u saopštenju.

Zarade će za isti procenat biti uvećane i zaposlenima u ostalim energetskim preduzećima.

Đedović je rekla da je veoma važno što je Vlada „uz sve izazove sa kojima se suočavamo u energetskoj krizi, pokazala da vodi računa i o zaposlenima u energetskim preduzećima, od čijeg rada zavisi sigurnost snabdevanja naših građana i privrede“.

„Povećanja su dogovorena vodeći računa o finansijskoj stabilnosti kompanija u sektoru nafte i gasa, ali i potrebi da zadržimo kvalitetne kadrove u ključnim domaćim preduzećima koja će biti nosioci važnih energetskih projekata”, rekla je Đedović.

Kolektivni ugovori za četiri energetska preduzeća sa kojima su potpisani aneksi uređuju osnovnu zaradu zaposlenih, dok se zarada za zaposlene koji čine organe upravljanja utvrđuje odlukom Nadzornog odbora tih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari