Zašto poslanica SNS Staša Stojanović nije prijavila funkciju u državnom preduzeću: "Sve u skladu sa zakonom" 1Foto: N1

Odgovarajući na medijske tvrdnje da Agenciji za sprečavanje korupcije nije prijavila obavljanje funkcije u preduzeću u državnom vlasništvu, odnosno da je glavni stručni saradnik u Elektrodistribuciji Srbije, poslanica Srpske napredne stranke Staša Stojanović u izjavi za Danas to kategorično demantuje i tvrdi da je rok za prijavljivanje imovine i prihoda do 15.maja ove godine.

– Sve što radim je u skladu sa zakonom. Molila bih vas da ne obmanjujete javnost dezinformacijama u vezi mene. Više bih volela da ste ispratili moj obilazak Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, gde sam sa svojim prijateljima skupila novčana sredstva i kupili im televizor. Moje je da dam lep primer pa da se i drugi ugledaju. Srećna svima Srpska nova godina! Više humanosti i dobrih dela a manje teorija zavere – poručila je Staša Stojanović.

Istina, tom prilikom nije obrazložila zbog čega dosad nije izvršila svoju zakonsku obavezu prema Agenciji za sprečavanje korupcije ako se zna da je Skupština Srbije u novom sazivu, čiji je ona član, konstituisana još 1. avgusta prošle godine, dakle pre pet i po meseci.

Takođe, poslanica SNS nije argumentovala ni šta su to tačno “dezinformacije u vezi nje” u pitanju novinara Danasa koje je, između ostalog glasilo “ neki mediji su objavili da vi navodno niste dostavili informaciju Agenciji za sprečavanje korupcije da ste zaposleni u državnom preduzeću”.

Dakle Danas se nije upustio u bilo kakvu “teoriju zavere” već je poslanica Stojanović, kako novinarska profesionalnost nalaže, pitana da li je tačno ono što je objavljeno o njoj.

Isto pitanje koje joj je postavljeno upućeno je i Milenku Jovanovu, predsedniku poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije kao i Darku Glišiću, predsedniku Izvršnog odbora SNS ali nijedan od njih dvojice nije na tu temu odgovorio redakciji Danasa.

To je ipak učinilo preduzeće u kome Staša Stojanović radi, a reč je o Elektrodistribuciji Srbije.

– Staša Stojanović ne obavlja javnu funkciju u Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd, već na osnovu ugovora o radu obavlja poslove radnog mesta glavni stručni saradnik za podršku tržištu i smanjenje gubitaka. S obzirom da Elektrodistribucija Srbije nema zakonsku obavezu u ovom slučaju, ne raspolažemo podacima da li je i koje prihode imenovana prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije – ističe se u odgovoru Elektrodistribucije Srbije ali je nejasno zbog čega se naglašava da poslanica Stojanović ne obavlja “javnu funkciju” u tom preduzeću kada se u pitanju našeg lista upućenog EDS tako nešto ni ne tvrdi.

Mediji su objavili da se u biografiji Staše Stojanovič navodi da je završila Fakultet tehničkih nauka na smeru inženjerski menadžment, koji je završila nakon diplomskog rada pod nazivom “Mediji i javni interes u Srbiji”.

Objavljeno je i da je zaposlena u Elektrodistribuciji Srbije od 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari