Zašto pucaju plastične kese u Srbiji?

Čak 80 odsto plastičnih kesa je znatno tanje nego što je dozvoljeno

Ostavite komentar


  1. Tanke su i pucaju, na kvalitetu se zakida, jer kontrola ne postoji, ali je zato cena najlonske kese sada 4 puta veća nego što je bila kada je čitava, inače nakaradna, priča o ekologiji i zabrani plastičnih kesa uvedena. Setite se da je startovala sa 3 dinara. Ne vidim da se odnos prema upotrebi kesa išta promenio, jer i dalje primećujem da prosečni kupac rađe plaća nekoliko kesa, te se po tome vidi koliko mu je stalo do ekologije. To će zauvek ostati mentalitet amebe.

  2. Ovde se planski i sistematski sve urušava duže od tri decenije.
    To je proveren recept za visok rejting režima. Sa devizom „Što narodu gore-nama sve bolje“ kese su najmanje zlo.

  3. Nikom nije do zaštite životne sredine, jer biorazgradiva kesa ima vreme poluraspada od 2000 godina, naspram 4000 na običnu kesu. Treba nositi torbe i cegere. Poenta zakona je bila naplatiti kesu koja je bila besplatna. Sada košta od 7 do 15 dinara. Cilj je ostvaren.

  4. uvek,baš uvek u torbi imam pamučnu kesu ili ceger,kada se malo isprlja operem, pa opet nosim,svaki božji dan gledam ljude kako opet i opet,kupuju robu i trpaju dve-tri plastične kese,nemisleći narod,kesa svuda,u rekama,na ulicama,davimo se..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.