Završen sastanak sindikata FCA u Predsedništvu Srbije, dogovorena šira lista zaštićenih radnika   1Foto: EPA-EFE/ MAURITZ ANTIN

Na sastanku predstavnika države i Samostalnog sindikata  kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) u Predsedništvu Srbije danas je postignut dogovor o proširenju liste zaštićene kategorije radnika koji će biti izuzeti iz socijalnog programa i ostati da rade u kompaniji.

Kako je Beti rekao predsednik tog sindikata Saša Đorđević, na toj listi je sada gotovo 70 radnika.

„Borimo se za svaki pojedinačni slučaj iz ove kategorije, ali napominjem da na listu zaštićenih radnika saglasnost treba da da i kompanija Stelantis“, rekao je Djordjević.

On je naveo da broj radnika koji se izjasnio za odlazak na rad u Stelantisovoj fabrici u Slovačkoj i dalje zna samo kompanija Stelantis, u čijem sastavu posluje Fijat, te na današnjem sastanku sindikalci nisu dobili tu informaciju.

Đorđević očekuje da će krajem jula sindikat imati konačne podatke o broju radnika koji ostaju u fabrici kao i o zaštićenim kategorijama koje će po tom osnovu sačuvati radna mesta u FCA.

„Informisani smo da će kompanija 22. jula dati nalog za isplatu otpremnina i da će one ‘leći’ 25. jula na račune radnika koji su tehnološki višak“, naveo je Đorđević.

On očekuje da će novi sastanak u Predsedništvu Srbije biti održan krajem jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari