Zbog izbora plate idu preko privrednog rasta

Posle najave da će lekari dobiti 10 odsto, a sestre 15 odsto povišice

Ostavite komentar


    1. Niste se zapitali da će zbog tih (vas) 500,000 ostalih 6 miliona morati da vraćaju dugove? Šta mislite zašto se zemlja svake godine zaduži 2 milijarde? To znači da smo narkoman koji je sve iz kuće prodao i sada ide okolo i prosi ubedjući ljude da ima odakle da vrati, kad mu tetka iz Kanade umre.
      A Vi se radujete što potkradate nas ostale i budućnost ove zemlje?

      1. Ko su ti „Vi“? Med. sestre? Lekari? Penzioneri? Svi pomenuti? Dok ste „vi ostali“, „budućnost ove zemlje“?

        Ne bi škodilo promisliti, te pokušati izbeći prozaičnost gneva, a pre do li se ispiše komentar – patetika je jalova alatka.

        1. Patetike nema, samo Matematika. Od nje niko nije pobegao.
          A Vi razmislite zašto Vam je od Matematike važnija uranilovka i favorizovanje jednog dela društva na račun drugog.
          Očigledno ne želite da vidite ružnu istinu. Vaš komentar odiše verovanjem u Deda Mraza.

    1. Medicunska sestra mora da radi i stekne 10 godina više radnog staža nego neko vojno lice. Vojno lice dobija stan i pola radnog staža provodi u kantini boreći se sa opakim vinjakom.

  1. Rast plata; BDP 5 do 6%… Da li se to Danas pretvara u servis režima?!? Ne sumnjam kako će neko stručno lice, u komentarima, već pojasniti kako je po sredi opsena; pomenuti AV-a; kocke na Trgu; deficit…
    Pomenuti predsednik, 1 na 1 (bijektivno) preslikava ono što je Đinđić radio – i na planu privrede, i odnosa prema protivnicima (pamti li tko izbacivanje DSS-a iz parlamenta?), uzurpacije RTS-a i Pink-a (Beba Popović je praktično živeo u prostorijama dotične televizije tih godina), razgraničenje na Kosovu, te naposletku, enormo bogaćenje ljudi u okviru unutarnjeg kružooka.

    Nema tu mesta za kalimerovsko zapomaganje, jer su po sredi bolesti rane demokratije, koje eto, nikako da preležimo…

    1. Zamisli da pobedi umesto Vučića opcija koja će da ispravi nepravdu od 2015 da se poveća limit za starosnu penziju na 65/60 godina i da se th nekoliko stotina hiljada obešteti smanjenjem penzija za 50 procenata onima koji imaju penzije iznad 30 hiljada dinara.

      Nevrovatna je samoživost da milion penzionera prima penzije ispod 25 hiljada dinara a +400 hiljada je zabranjeno da odu u penziju

      da bi se održao standard penzionera koji su po funkcijama koje su imali u prošlosti najodgovorniji za propast privrede i države

      1. Koja opozicija?
        1. Jel ona sto istopi sve tenkove?
        2. Jel ona sto otera sve ispod 1990 godista u Hag?
        3.Jel ona sto nas zaduzi za vjek i vjekova?
        4.Jel ona koja dade sva prava manjinama dok smo mi Srbi u svojoj drzavi gradjani drugog reda?
        Jel mislis na Djelica, na Dinkica, Tadica, Djilasa, Pajtica?
        Jel na njih mislis sunce li ti zarko jebem?

  2. Verujte mi, radio sam u zdravstvu u srbiji i Nemačkoj, i razlika je …o uslovima rada ne vredi govoriti, o mogućnosti da pomognete pacijentu …iluzorno, a što se plate tiče, kada vam Nemac poveća zaradu za 100e, to je osetno, verovali ili ne, a ovde kada vam povećaju i za 10.000rsd, možete piti koka kolu umesto u kadama napravljenih sokova.

  3. Od onog tupsona bivseg ministra finansija, koji je negirao da veliki broj strucnog kadra odlazi u inostranstvo, do ovog sad tupsona koji kaze da ce se mnogi vratiti u Srbiju jer ce plata porasti za 5000 dinara (i iznositi manje od 500 evra, dok u Nemackoj zaradjuje 3 puta vise), nama samo ostaje da na sledece lazljive i namestene izbore ne izadjemo i pustimo bagru da se medjusobno pobiju oko podele enormnog plena koji ce im na tacni biti posluzen. Onda cemo iz pepela polako, ciglu po ciglu da gradimo sve nanovo, da nam barem deca zive u normalnoj i postenoj Srbiji kad je za nas vec kasno.

    1. Tacno je da se u Nemackoj zaradjuje 3 puta vise ali je takodje tacno i da se trosi toliko vise. Ili ste Vi mozda nasli nacin da se plata dobija u Nemackoj a trosi u Srbiji? To bi bilo idealno. Ovako…

      1. Tacno je da je plata med sestre u Nemackoj 2200 evra, znaci ne 3 vec 5 puta veca od ove povecane. Troskovi zivota u Nemackoj 3 puta veci? Laz. Cene su ili kao kod nas ili nize. Siriti dezinformacije je ruzno.

  4. Ovo .već počinje da liči na opasne igre sa državom.!
    Od bolesnog Predsednika, ništs ne iznenađuje , ali izgleda da nije samo on za psihijatrijsku terapiju .?!
    Jer ovo što radi Vučić. i njegova ,
    “ finansiska ekipa “ govori u prilog ubrzanog bankrota Srbije ..I dok se oni SVI bolesni ,budu lečili od “
    neizlečive bolesti „, Srbija će da grca u dugovima, kamatama , iseljavanju , sve dok ne postane avetinjski ispražnjena , ubogaljena za vek vekovni ….

  5. Takvo povećanjr plata samo pogoduje onima sa visokim primanjima.Oni što primaju od 6.000-15.000 ostaju i dalje ugoženi i siromašni.Efektnije bi bilo da sva niska primanja budu ravna onim od oko 30.000 .Ili svi iz vlade da žive od minimalca pa bi onda drugačije razmišljali.Saba im je jako dobro i zašto bi nešto menjali.

  6. Ako promenim pol, jel može dr Stefanović ili neki od dr-a iz vlade da mi pomogne oko diplome medicinskog fakulteta?

  7. U APTIV koji je Vučićev t
    rekli ne da neċe fobiti povećanje plate dosredine 2020 nego će rafiti džabe subotom jer je APTIV Srbija pred bankrotom i sprema se prodaja ruskoj kompaniji.

  8. samo da pitam gde su nase pare koje se godinama odvajaju od naseg rada…radim 30 ili 40 godina i kad dodje vreme da odem u penziju oni kazu nema para za isplatu…gde su moje i vase pare ….penzioni sistem ako se ide po svajcarskom metodu znaci da ja moje novce koji su se odvajali 30 godina imam i da mogu da ih podignem odjednom ili kako hocu to je ok…pod hitno promeniti zakon o penziji koji ce onemoguciti pljacku

  9. Povecanje plata i penzije PROCENTUALNO je nerelno, stvara se razlika, nezadovoljstvo ,nemir ,medju radnickoj klasi i penzionera.Ocigledno da sami sebi povecavaju platu ukljucujuci rukovodioce i direktore javnih preduzeca i sindikata. Primer zasto nam nastradaju deca u skoli.zbog skupocene odece i obuce. Zar je normalno da jedan penzioner prima 1000.d. a drugi 4500.d.povecanje a da bude mira u zemlji.Da li moze unuci penzionera od 21000.d. da se uporedi sa unucima penzionera 0d 95000.d. mesecno? Izgleda da i rukovodiocima sindikata odgovara ova razlika jer sigurno imaju velike plate a ne vode racuna o radnickoj klasi, jos se pitamo zasto mladi napustaju zemlju.Zasto se ne pitamo, ko je odgovoran za to sto mladi napustaju zemlju? Gde su ovi novinari, zasto javni servis ne ukljuci direktno glas naroda ? Zasto je i dalje praksa da direktori ili politicari koji su navrsili 65 godina zivota i dalje rade u javnim preduzecima,. bar da daju neki doprinos ili imaju neke zasluge, da ih narod postuje a ne da ih psuje i zove ih pogrdnim imenom hostaplere, parazite, ne daju mladima svoja mesta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.