Zelenaši konkurišu bankama

* Zakon o bankama dozvoljava samo bankama da daju kredite, a u Srbiji se bez problema oglašavaju firme koje nude keš sa paprenim kamatama i provizijama * Internet oglasi vrve od ponuda za lako i brzo zaduživanje i to za celu bivšu Jugoslaviju od Vardara do Triglava
Privatne firme i pojedinci nezakonito nude kredite

Ostavite komentar


  1. Važno je da premijer i dr.Stevanović vide uvrede na njihov račun a ne vide ovo.

  2. Kako bi se iz poslednjeg pasusa čl.zakona moglo i zaključiti zaključiti država je u obavezi da zaštiti tek ukoliko isti sam smogne snage da digne glas na mnogooo jačeg od sebe. Divno zakonsko rešenje kao i elegantna nenadležnost NBS…

  3. zaista ne mogu da verujem u ovo što čitam.
    recimo: "Razlika između zajma i kredita je to što se na kredit isplaćuje kamata, a na zajam ne. Ali i tu su preduzimljivi pronašli rupu u zakonu, pa tako naplaćuju proviziju umesto kamate."
    mogli ste da pitate studente treće godine da vam ovo razjasne, sramota je da novinar danasa toliko ne zna o temi o kojoj piše.

  4. Procitao sam ovo i ne mogu da ne dam svoj komentar.. Licno sam zavrsio kredit kod gospodje Olje, i uverio se da nije zelenasenje. Jer mi je gospodja sa svom potrebnom bankarskom papirologijom zavrsila kredt,samo sam podigao pare u banci sve ostalo smo zavrsili jako brzo.

  5. Prvo treba postaviti pitanje ko je i zašto u Srbiji zabranio svima osim bankama da se bave davanjem kredita. Samo u Kanadi imate najmanje 15 subjekata koji mogu da se bave davanjem kredita – banke, štedno kreditne zadruge, osiguravajuća društva i tako redom. Monopol banaka treba ukinuti, pa da vidimo kolika je zaista cena novca. Monopol dat bankama, zajedno sa ukidanjem poreza na usluge, sve počev od 2003.godine je jedan od tragičnijih mera koje je ova drzava dozvolila, kako po svu privredu i stanovništvo, tako i po budžet, koji je ostao da prihoduje od banaka samo porez na dobit ( mada su i toga banke bile oslobođene prvih 5 godina od osnivanja), a tu dobit banke prethodno "optimizuju" toliko da su neke još i na ivici rentabilnosti poslovanja?!

  6. (MERIT HOPE LOAN FIRM COMPANY)
     
    Pozdrav gospođice, zaslužuju nadu, zajmodavac je legitiman i pouzdan zajam za zajmove
    U uvjetima i odredbama jasno i razumljivo uz kamatnu stopu od 2%. iz
    USD $ 12,000 do $ 8,000,000, samo eura i funti. Dajem poslovne zajmove,
    Osobni zajmovi, studentski krediti, auto krediti i zajmovi za plaćanje računa. ako ti
    Treba loana2
       Morate učiniti je da me kontaktirate izravno
    U: ([email protected])
    Bog te blagoslovio.
    Iskreno,
    Gđa: zasluga Nada
    E-adresa: ([email protected])

    Napomena: Svi se odgovori trebaju poslati na: ([email protected])

  7. opet pogoduju bankarima!!!…Što lovu ne proslijede izvođaču na račun kako bi stan bio jeftiniji 100000 kuna i gotovo..a mladi ako imaju lovu neka ga kupe u kešu ili dignu kredit gdje oni žele?

  8. Dobar dan

    Trebate li zajam za svaku svrhu? Imate li financijskih problema? Bridge Finance zajamčeno je u pružanju financijskih usluga kupcima s povoljnom kamatnom stopom. Naši zajmovi su brzi i brzi. Kontaktirajte nas danas kako biste dobili potreban zajam. Uz vaš proračun možemo uskladiti bilo koji zajam s kamatnom stopom od 2%. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas odmah putem adrese ([email protected])

  9. Trebate li hitnu financijsku pomoć u osobne svrhe ili za svoje poslovne potrebe? Evo dobrih vijesti za vas. po stopi od 3% E-pošta: [email protected]

    Gospođo Carolina

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.