Zeleni pozivaju penzionere da tuže državu za smanjenje penzija

Ostavite komentar


  1. Bilo je vreme da neko pokrene ovu pricu i da podrsku penzionerima. Bravo savez90zelenihsrbije

  2. Svi penzioneri koji budu tužili dobiće spor . Advokati treba da se pozovu na presudu Evropskog suda Грудић против Србије п. бр. 31925/08 gde je penzija definisana kao imovina. Na osnovu te presude Vrhovni kasacioni su je doneo presudu Rev 862/2015 od 24.02.2016, gde takođe penziju definiše kao imovinu. definisano da je penzija imovina. Njeno ograničenje imovine po Ustavu kao ljudskog prava može samo kada se proglasi vanredno ili ratno stanje . U drugim slučajevima ne može. VKS definiše jedinstvenu sudsku praksu. To je napiosao i u navedenoj presudi.

  3. Tuzit ce samo manji broj i to onih dobrostojecih , jer vecina advokata trazi da se placa taksa ( koja nije mala ) , kao i vestak , tako da , sirotinja ce opet ostati bez svojih para .

  4. Sledi opterećenje sudova kao posledica nebrige za građane. Uz sve labudove pesme „za našu decu“ , „briga za građane“ isl opet će građani da plaćaju pogrešne poteze Vlade Srbije!

  5. Da li mi da pružimo istu nam dao KAZNENE PENALE 20,4 pošto radio sam 40g otišao sa 59,11g sada imam 65 ,6g čekam odgovor

  6. Dali moze neko da mi kaze mi koji smo imali beneficiju i otisli sa 40g i6m staza dobili k.poene radili na teskim i opasnim po zdravlje radnim mestima dok policija i vojska to nema ima li tu diskrminaclje i osnova za tuzbu

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.