Životni standard najsporije raste u Srbiji i Makedoniji

Skoro sve zemlje regiona uspešnije u podizanju kupovne moći svojih građana

Ostavite komentar


  1. Ha ha ha zivotni standard raste u kojoj zemlji vi zivite jer se krecete u narod. Osim kaste koja drpa,ostali placaju skuplje energente hranu hemiju garderobu. Uzmete artikle koje ste kupovali prosle gidine i uporedite sa danasnjim danom. Ja licno nikog ne poznajem nekog kojem je skocio standar

  2. Svi politicari, navijaci, mafijasi i bizMismeni zive bolje u Srbiji. Cak bolje od rumunskih, bugarskih, madjarskih politicara. Svi ostali u Srbiji zive gore nego pre trideset godina. Postoje podaci od pre 30 godina. Bilo bi zanimljivo da se vidi koliko smo „napredovali“ u poredjenju sa Bugarima, Madjarima, Rumunima.

  3. stalno u javnosti uzećemo delić njenog ministarstva da analiziramo kako se troši naš novac, a svima je jasno čemu neracionalno trošenje vodi. Ima državnu putarsku firmu, Koridore Srbije, koji organizuju celokupan posao od projektovanja do izgradnje i nadzora nad izgradnjom puteva. Javna tajna je da zaposleni u državnoj firmi imaju više zarade od njihovih kolega iz privatnih firmi, što jeste paradoks. Kako oni organizuju posao projektovanja, izgradnje i nadzora tako nam dobro ide. Kada procenjena vrednost radova bude višestruko premašena neko treba da snosi odgovornost, a taj neko jeste organizato posla zaposlen u državnoj firmi, jer Zakon o javnim nabavkama ne dozvoljava da aneksi ugovora pređu 25% od dogovorene cene. Kod nas problemi na sve strane, ministarka nešto glumata, a pare se slivaju u nečije džepove umesto da idu na izgradnju i održavanje puteva. Za lošu osnovu puta kako na deonici Ub-lajkovac, tako i za probleme na deonici od Niša prema Dimitrovgradu i za klizeći potporni odgovorni su radnici državne firme koji ne umeju da organizuju posao, a mi to njihove neznanje skupo plaćamo. Viši životni standard ne može da se postigne dok u državnim firmama neko čuva ljude koji imaju nedovoljno znanje za posao koji im je poveren. Da bi se njihov neodgovoran rad pokrio nas država guli bespotrebno kroz visoke doprinose, akcize i poreze. Da li preko plate oni nalaze način da gule podizvođače i uvećavaju kućni budžet na prljav način mi ne možemo da znamo, odokativno možemo da naslutimo, ali odgovor bi morali da nam daju poreski inspektori. Naravno, ne verujem da je i jedan pravnik, ekonomista ili inženjer Koridora Srbije prošao unakrsnu proveru prihoda i imovine. To važi i za sve zaposlene kao u putogradnji, tako na železnicama, EPSu, EMSu, zdravstvu, policiji, prosveti, ministarstvima, opštinama, gradskim službama, inspekcijama…

  4. Ova recenica govori vise od svih analiza, U SRBIJI JE ZA POSLEDNJIH 7 G. SMANJEN broj stanovnika za skoro 500.000 gradjana. Mladi vide da ove NEMAJU nikakve perspektive. Da bi stigli jednu Slovacu nama BDP u narednih 10 g. mora rasti od 10% pa navise, sto se ovde sa ovim ,,STRUCNJACIMA,, sigurno nece desiti. Toliko su nas unistili da nismo ni svesni.

  5. Nije tačno u vezi Srbije, jer mi imamo jedan od najbrže rastućih standarda u Evropi. Nemojte da širite netačne vesti, barem kada je naša zemlja u pitanju!

    1. Dobro je, zaradio si sendvic, idi sada da se prekrstis ispod slike velikoga vodje. Drzava razvaljena, sudstvo i policija korumpirani, poljoprivreda unistena, 600 000 ljudi za vreme sns/a otislo iz zemlje, prosek (pravi) plate 24000rsd, niko ko nije u sns ne moze da se zaposli.. I ti pricas da imamo najbrze rastuci standard u Evropi ???

    2. …da li verovati AV ili zdravom razumu i vlastitim ocima. Ja uvek biram ove druge dve opcije, ma koliko se posle toga lose osecao.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.