Koji sadržaji se nude gostima Tornika i Zlatibora ove letnje sezone 1Tornik/Foto: N. Kovačević

Na Torniku je počela letnja sezona, a kako su objasnili iz JP Skijališta Srbije i TO Zlatibor goste očekuje niz sportskih, avanturističkih i zabavnih sadržaja ne samo na tom centru, već i na celom Zlatiboru.

„Tradicionalno, i ovog leta posetiocima Tornika biće na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, bob na šinama, avantura park, mini golf teren, staze za planinski biciklizam i mnogi drugi zabavni i adrenalinski sadržaji“, najavila je Ana Jovanović iz JP Skijališta Srbije.

Planinski centar u podnožju Tornika, kojim upravlja JP Skijališta Srbije, kako je objasnila, biće otvoren svakodnevno od 10 do 17 časova.

Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor, istakao je da je sve spremno za početak letnje sezone i na Zlatiboru, dodao da se očekuje „rekordna posećenost“ i da se nada lepom vremenu.

„Interesovanje je ogromno i nadamo se da će i ova letnja sezona biti uspešna. Osamdeset odsto hotelskih kapaciteta je rezervisano. Prvo se popune hoteli, a zatim se gosti interesuju za privatni smeštaj“, objasnio je Živanović i dodao da su svi lokaliteti i atrakcije na Zlatiboru i njegovoj okolini spremni za doček gostiju.

„Opština Čajetina će ove godine“ najavio je, „realizovati projekat uređenja pešačke i biciklističke staze od centra Zlatibora do međustanice gondole (panoramske žičare) na Ribničkom jezeru“.

„Tom stazom, ali i mnogim drugim uređenim stazama, turistima nudimo dodatnu vrstu sadržaja. To je prilika da uživaju u netaknutoj prirodi i da se uvere u to da, na svega nekoliko stotina metara od centra Zlatibora, postoje delovi planine koji nisu urbanizovani i građevisnki eksploatisani“ istakao je Živanović.

Jubilej od 130 godina turizma

Podsetivši na to da se ove godine obeležava 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, Živanović je istakao da su svi sadržaji koji se planiraju posvećeni obeležavanju tog jubileja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari