Zlatibor postaje prirodno dobro

Mihajlović: Cilj je da se kontroliše nelegalna gradnja na toj planini*Stamatović: Nije Zorani Mihajlović babo u amanet ostavio Zlatibor kao njenu prćiju

Ostavite komentar


  1. Ocigledno je Mihajlovicka pogodila u bolnu temu "proglasenje Zlatibora parkom prirode". Tako bi trebalo da bude ako smo normalna zemlja.Treba stopirati izgradnju stambenih cetvrti na Zlatiboru i opstoj urbanizaciji. Stamatovic je potpuno pobrkao kako treba izgledati turizam. Bice da vise ne moze uzimati on i Radulovic ogromne apanaze od investitora kao uslov za dobijanje dozvole. Stamatovic je unistio planinu nekontrolisanom gradnjom. Normalan turista ne moze doci na Zlatibor a da ne cuje brujanje masina na svakom koraku,prekopane ulice,prljavstinu na svakom koraku. Uzas !

  2. Ministarka Mihajlovic, umesto da posalje ekipu strucnjaka iz Ministarstva i pomogne predsedniku opstine Stamatovicu da ostvari san svojih sugradjana, ona kao i u slucaju SECE NAJSTARIJEG ZIVOG BICA U SRBIJI, hrasta na Savincu, gleda da srusi, posece, unisti, umesto da pomogne i sacuva. Da li je neko odgovarao zato sto je projektovao put "preko" hrasta starog vise od 500 godina. Mnogo se "junaci" ministarka Mihajlovic na slabijima. Kada ce da kaze koliko je objekata legalizovano posle njenog Zakona o legalizaciji, bar za Beograd gde je masovna besprav gradnja i pocela. Za takozvane upravnike zgrada, tek cemo da vidimo.

  3. Gđo Mihajlović, Vi kažete da je Kopaonik, kao "prirodno dobro", zaštićeno od "divlje gradnje"?! Očigledno je da odavno niste bili na Kopaoniku, jer niste skijašica – nego ste kabinetska ministarka.

  4. Zlatibor je uvek i bio prirodno dobro. Ne znam šta se čekalo do sada sa" kontrolisanjem" bespravne gradnje.Mada mislim da je ministarka malo pogrešila. Verovatno je htela da kaže sprečavanje bespravne gradnje. A možda i nije. Možda je njena želja da stvarno kontroliše ko može bespravno da gradi

  5. Svako ko je bio na Zlatiboru uverio se u enormnu kolicinu gradnje. Prakticno vise ni nema mesta za zidanje kuce. Ruzno je sto se ministarka sada bavi tim pitanjem iz ciste zlobe i pakosti. Ali drugo ocekivati od takvih ljudi koji svoj polozaj i radno mesto shvataju kao licni angarzman je iluzorno.

  6. Nažalost mafija na Zlatiboru zida šta hoće a nikoga nema da im se suprotstavi. Takodje pojedini ugostiteljski objekti ne izdaju fiskalne racune jer su tako u mogućnosti.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.