Zlatiborska gondola biće završena do proleća 1Foto: Nenad Kovačević

Panoramska žičara – gondola od Zlatibora do Tornika, sa međustanicom kod Ribničkog jezera, čija gradnja je počela pre dve godine, trebalo bi da bude završena do proleća naredne godine, potvrdila je za Danas Bojana Božanić, direktorka čajetinskog JP „Gold gondola – Zlatibor“.

Radovi na međustanici kod Ribnice su u završnici, u toku je betoniranje temelja za stubove, nakon čega će uslediti montiranje opreme i postavljanje sajle, za šta je potrebno najviše mesec dana.

– U zavisnosti od vremenskih uslova, građevinski radovi bi trebalo da se završe do kraja ove godine, a prvi putnici trebalo bi da se prevezu gondolom na proleće naredne godine. Do tada, potrebno je da se provere sve instalacije i oprema, da se gondola pusti u probni rad, što je po standardima proizvođača – francuske kompanije Pomagalski – istakla je naša sagovornica.

Gradnja se odvija uz nadzor stručnjaka iz te kompanije, koja se ugovorom obavezala da će pružati podršku tokom građevinskih, mašinskih i elektroradova, probnog rada – sve do zvaničnog pokretanja.

Tekst je deo projekta „Bolja infrastruktura, bolji i život ljudi“, koji se sufinansira sredstvima Opštine Čajetina. Stavovi izneti u tekstu ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari