Zrenjaninski Socijalni Forum: Ispitati rad Gradske toplane 1Foto: M. P. / Danas

Zrenjaninski Socijalni Forum predložio je danas da gradonačelnik Zrenjanina oformi nezavisnu stručnu komisiju koja će istražiti poslovanje Toplane sa pravnog, finansijskog i tehničkog aspekta.

Povodom jučerašnje najaveJKP „Gradska toplana“ iz Zrenjanina  da će  od početka ove godine cena daljinskog grejanja u Zrenjaninu biti niža, po odluci lokalne samouprave, te da će umesto dosadašnjih 5,43 dinara po kilovat satu, Zrenjaninci od 1. januara plaćati  5,16 dinara, Zrenaninski Socijalni Forum smatra da je smanjenje cene samo prvi korak.

Podsećaju da su u  poslednje dve godine organizovali četiri sastanka građana posvećena daljinskom grejanju na kome su, kako ističu, ogorčeni korisnici usluga ovog javnog preduzeža izneli veliki broj primedbi.

„Predlažemo da gradonačelnik oformi nezavisnu stručnu komisiju koja će istražiti poslovanje Toplane sa pravnog, finansijskog i tehničkog aspekta. Sumnjamo da ovo javno preduzeže zloupotrebaljava svoj monopolski položaj na štetu potrošača“, ističe Zrenjaninski Socijalni Forum u saopštenju i podseća da Toplana zaposlenima uplaćuje dodatno penziono osiguranje, a da račun za tu privilegiju plaćaju korisnici daljinskog grejanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari