1 od 5 miliona: Iskonstruisani neredi posledica unutrašnjeg sukoba SNS-a 1Foto: 1od5miliona (Arhiva)

Sinoćne nerede u Beogradu nisu isprovocirali građani koji su protestovali, već državni huligani, a iskonstruisani sukobi zapravo jesu interni sukob gangstera u SNS-u koji je namenski prebačen na ulicu, saopštili su danas iz Pokreta „1 od 5 miliona“.

Kako su rekli, građani koji su se nagutali suzavca na ulicama i nadobijali batina, kolateralna su šteta dveju gangsterskih struktura unutar SNS-a koje su iskoristile građanski protest kao pozornicu za svoje međusobno nadmetanje.

„To je sukob struje Aleksandra Vučića i struje njegovih odlazećih ministara, iliti slanje upozorenja onih koji bi pošto-poto da ostanu u Vladi i da nastave da kontrolišu tokove novca, kriminalnih poslova i moći“, istakli su oni.

Dokaz ovih tvrdnji, kazali su, jesu i airmax istetovirani “policajci” koji su prvog dana protesta tukli građane i hapsili ih, a već drugog su jurišali na policiju, izazivajući još veće nerede.

„Dokaz su ubačeni navijači koji su komandovali brigadom provokatora, a koje jedan ministar preko svoje saradnice Dijane Hrkalović drži na povocu. I sve to sa planom da pokažu šta sve mogu, kakvim manipulacijama operišu i ko ima veću alatku“, naveli su iz pokreta.

Takođe, istakli su da je pored građana i deo policije postao žrtva ovog gangsterskog obračuna SNS-a.

„Da je taj njihov obračun došao do tačke usijanja, dokazuje i to što su Aleksandar Vučić i njegovi rivali iz istog kartela uspeli da za svega jedan dan povrede više policajaca i građana, nego za godinu i po dana trajanja protesta “1 od 5 miliona”“, istakli su.

Oni su uputili apeli i policiji da stanu na stranju građana.

„Apelujemo na policiju, dakle ne na Ministarstvo unutrašnjih poslova, već na ljude, očeve i majke koji su kao policijski službenici bili angažovani na protestu, a koji su nam i dojavili kakva se zapravo bolesna igra odvija u pozadini, da spuste štitove pred građanima i da do sledećeg protesta pohapse one koji su se lažno predstavljali kao građani i tukli i jedne i druge“, poručili su iz pokreta.

Oni su pozvali i građane da i dalje nastave sa organizovanjem protesta i da protestuju mirno i dostojanstveno, jer se samo tako razlikujemo od kriminalaca i razbijača glava protiv kojih se bore.

„Mi iz Pokreta “1 od 5 miliona”, kao i građani, ne dolazimo na proteste da bismo pomogli da se formira nova Vlada i da bi pojedini zadržali ili dobili svoje fotelje, već zato što nećemo da ćutimo dok nas neko pravi budalama, tamniči nas, koristi kao garnirung za svoj kriminal, razboljeva nas, laže i još nas uz sve to i tuče“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari